Kiábrándult nyugdíjasok: halálba isszák magukat

Pénzcentrum2009. augusztus 31. 10:02

Egy friss kimutatás szerint a brit nyugdíjasok egyre gyakrabban látogatják a kocsmákat. A sokszor magányos és elkeseredett emberek különösen nagy arányban válnak az alkoholizmus okozta betegségek áldozataivá.

Míg 1999-ben a 60 év feletti britek közül 1912-en haltak meg egyértelműen az italozás következtében, addig 2008-ban ez a szám megközelítette a 2500-at is. Természetesen a férfiak nagyobb arányban vesztik életüket az alkoholfogyasztás következtében, de a nőknél is 30 százalékos növekedés mutatkozott az elmúlt 10 évben.

Szociológusok szerint elsősorban az időskori magány és elkeseredettség az, ami az alkohol felé fordítja a nyugdíjasokat. Ugyanakkor azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy Nagy-Britanniában szinte minden korosztályt komolyan érint az alkoholprobléma: Súlyosan sokat isznak nyaraláson a britek!

A társadalom számára egyre nagyobb erőforrásokat igényel az alkoholista betegek kórházi ellátása is: az italozás komoly megbetegedésekhez vezethet, amelyek gyógyítása jelentős költségekkel jár. Még a mértékletes alkoholfogyasztás is rákot okozhat!

Címkék: