Döbbenetes képek: 600 milliót raboltak 39 másodperc alatt

Pénzcentrum2009. augusztus 24. 11:02

Elképesztő fotók jelentek meg ma több brit hírportálon is. Egy londoni ékszerbolt biztonsági kamerája által készített felvételeken jól látszik, ahogy egy motoros bűnbanda közel 2 millió font értékű ékszert rabol, kevesebb mint 40 másodperc alatt.


A hat tagú rablóbanda 3 motorral érkezett a nyugat-londoni ékszerbolt elé, mindannyian bukósisakot viseltek. Egyikőjük azonnal betörte az üzlet kirakatát egy hatalmas kalapáccsal, majd a rablók berontottak az üzletbe, és elkezdték kipakolni a legértékesebb ékszereket a vitrinekből.

 


Az üzletben négytagú személyzet és egy vásárló tartózkodott, akik ellenállás nélkül a földre guggolva nézték végig, ahogy a rablók kifosztják az üzletet - pontosan 39 másodperc alatt. Az üzlet vezetője elmondta: a fékező motorok hangjára lettek figyelmesek, ekkor már érezték, hogy valami baj lehet. A következő pillanatban pedig már hallották is, ahogy a hatalmas kalapács betöri az üvegajtót.

 


A legdrágább ékszer, amit elvittek egy 500 ezer font (154 millió forint) értékű gyémánt nyakék volt. Ugyanakkor a rablók a nagy kapkodásban több gyémántot is elejtettek az üzlet bejáratánál, de a járókelők készségesen visszaadták őket a személyzetnek.

 


A rendőrök nagy erőkkel keresik a bűnbandát, akiket a hírek szerint már több tucat bűncselekmény elkövetésével vádolnak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

 

Fotók: thesun.co.uk

Címkék: