Nyugdíj-visszalépés: figyelj, elveszítheted a hozamgaranciát!

Pénzcentrum2009. augusztus 4. 09:32

Egyelőre kevesen érdeklődnek a nyugdíjpénztáraknál az állami rendszerbe való visszalépés lehetősége iránt, de ez még változhat a PSZÁF tájékoztatójának kiküldése után. Egyes szereplők szerint a szektort érintő változtatásoknak akadnak olyan pontjai is, amelyek nem feltétlenül szolgálják a tagok érdekeit.

Még nem túl nagy az érdeklődés a nyugdíjpénztáraknál az állami rendszerbe való visszalépés lehetősége iránt - derül ki a Napi Gazdaság körképéből. A helyzet változhat a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tájékoztatójának kiküldése után.

Bővebben a témáról:Visszalépési lehetőség a tb-nyugdíjrendszerbe: év végéig lehet kérvényezni


A Generalinál nem jellemző a más pénztárba átlépés, az állami nyugdíjrendszerbe visszalépés lehetőségével kapcsolatban eddig egy-két tag érdeklődött. Az Erste nyugdíjpénztárához eddig egyáltalán nem érkeztek megkeresések az állami rendszerbe történő visszalépésről, de itt csupán a tagság 1,7 százalékát érinti ez a kérdés.

Az OTP Mnyp. becslése szerint a visszalépésre nyitva álló határidő lejártáig az kasszából a jogosultak minimum fele, maximum 80 százaléka él a visszalépés lehetőségével, ami a teljes tagság mintegy 1,5 százalékát jelenti.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az Aegonnál elenyésző számú ügyfél jelezte visszalépési szándékát . Az eddigi jelzésekből nem lehet tapasztalatot levonni, hiszen az igények felfutására a PSZÁF tájékoztatója ( amit az érintetteknek szeptember 30-ig kell megkapniuk) után lehet számítani. A Budapest Bank magánkasszájánál is csekély számú érdeklődő és egészen kevés kérelem érkezett, a PSZÁF-tájékoztató kiküldése után azonban növekedés várható.

Címkék: