Brutális szúnyoginvázió: már a Balatonnál is támadnak

Pénzcentrum2009. július 17. 09:17

Az elmúlt hetek áradásai nyomán szúnyoginvázió keseríti meg a Rába, a Mura, valamint a Duna menti településeken élők és nyaralók mindennapjait, sőt, az elmúlt hetek esőzései miatt a Balatonnál is elszaporodtak a vérszívók.

A helyzet a legrosszabb a Duna, a Rába valamint a Mura mentén lévő településeken: a Népszabadság által megkérdezett polgármesterek szúnyoginvázióról beszélnek.

Az elmúlt hetek nagy esőzései miatt a Balatonnál is elszaporodtak a szúnyogok. Szakemberek szerint az egy főre eső, óránkénti 30-40-es csípésszám felett indokolt a ritkítás, az elmúlt napokban azon ez az arány már a nyolcvanhoz közelít. Ezért a balatoni szúnyogirtást felügyelő szakértői csoport már jelezte a tóparti településeket tömörítő Balatoni Szövetségnek, hogy haladéktalanul szükség lenne az irtásra.

Az Önkormányzati Minisztérium idén 96 millió forintot különített el a kiemelt turisztikai térségek számára szúnyoggyérítésre, ám különösen indokolt esetben, egyedi kérelmek alapján további támogatásokat adhatnak erre a feladatra.

Címkék: