Veszélyes nyárra készülnek a biztosítók

Világgazdaság2009. június 26. 08:27

Sorra jönnek elő új termékeikkel a biztosítók, ezzel is készülve a nyári szezonra, amikor is sokféle káresemény bekövetkezhet. Erőteljes növekedést mutatnak az online biztosítási termékek, melyek között a kgfb után az utasbiztosítás a második legnépszerűbb termék, de a lakásbiztosítások is szépen növekednek ebben a szegmensben.

A Pénzcentrum azt írja, az Union tapasztalatai szerint az utazási piac szűkülésével párhuzamosan utasbiztosítást is kevesebben kötnek, s ez az előző év hasonló időszakához képest körülbelül 30 százalékos csökkenést jelent. Az Allianz és Groupama egyaránt arról számolt be, hogy az idei év elején még nem volt visszaesés: valószínűleg a síelőknek köszönhetően, akik sokkal tudatosabban indulnak kikapcsolódni, mint a nyári "hobbituristák". Előbbi cégnél számszerűen az év első két hónapjában még közel 30 százalékkal több utas biztosította magát az eddigi nyári hónapok azonban stagnálást, visszaesést hoztak. A tapasztalatok szerint a legnagyobb nyertesei a válságnak az online biztosítók lehetnek.

A CLB online értékesítési mennyisége 2008 év azonos időszakához viszonyítva 2009-ben 50 százalékkal nőtt utasbiztosítások terén.

Az Aegon direktbiztosítási üzletága azonban a közelgő nyárra és a szűkös pénztárcákra való tekintettel komoly engedményt tett az árakból, hiszen napi 250 forintért kínál biztosítást. A spórolás ára, hogy csak a Magyarországgal szomszédos országokban használható, s nem tartalmaz poggyászbiztosítást. Személyi asszisztenciát és alapvető pénzügyi biztonságot viszont nyújt: hiszen a legfőbb egészségügyi segítségek mellett limit nélkül biztosítja a hazaszállítás költségeit is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A tavaly kb. 430 ezer otthonbiztosítás több mint egyharmadát már nem saját hálózaton, hanem más módon, elsősorban direkt csatornán keresztül kötötték az ügyfelek. A Genertel Biztosító ezt kihasználva dobta piacra a napokban lakásbiztosítási termékét. Csikós Dániel vezérigazgató szerint alapos piackutatás támasztja alá e döntés helyességét. A lakásbiztosítást immár önrész mellett is meg lehet kötni, erre háromféle önrész-összegből lehet választani.

Az anyabiztosító Generali is nyári akciót indít: szeptember közepéig a meglévő és új lakásbiztosítások mellé ún. Nyári vakációs csomagot ad az ügyfeleknek, amely a strandi lopás, kerékpárlopás és a fagyasztott élelmiszerek megromlásának kockázataira is fedezetet ad.

Címkék: