Néhány száz forintért több milliót kapunk, ha balszerencsénk van

Portfolio2009. június 23. 10:36

A gazdasági válság miatt idén nyáron valószínűleg kevesebben utaznak majd külföldre, akik pedig elhagyják az ország területét, a legtöbb esetben közelebbi úticélt és rövidebb időtartamú nyaralást választanak. Ilyenkor is fontos, hogy senki se induljon nyaralni utasbiztosítás megkötése nélkül - hangsúlyozza a A Groupama Garancia Biztosító mai sajtóközleménye.

Nyugat-Európában a külföldre utazók több mint 70 százaléka köt utasbiztosítást, Magyarországon ez az arány évek óta 35 százalék körül mozog. Az utazásukat egyénileg szervező ügyfelekben még mindig nem tudatosul eléggé, gyakran egyszerűen csak elfelejtik, hogy egy utasbiztosítás megkötésével, napi néhány száz forintos díj ellenében a biztosító több millió forintos kockázatot vállal át.

Természetes, hogy alapvetően mindenki azt feltételezi, hogy külföldi útja kellemes és zavartalan lesz, de időnként mégis rászorulhatnak a segítségre. Kevesen tudják, hogy az Európai Egészségkártya az EU fogadó államának polgáraival egyenlő jogokat biztosít számunkra, azaz csak a helyi TB-vel szerződött szolgáltatók fogadják el. Az orvosi vizsgálatok és gyógyszerek árából önrész terheli a beteget, ami gyakran magasabb, mint a teljes körű utasbiztosítás napi díja. Vannak akik a - gyakran csak csekély összegű fedezetet nyújtó - bankkártyákhoz kapcsolódó biztosításra számítanak, és csak külföldön döbbennek rá az orvosi ellátás költségeinek nagyságára.

Ráadásul külföldön nemcsak anyagi jellegű gondjaik támadhatnak: idegen (nyelvi) környezetben nehézséget okozhat például orvosok, kórházak, szerelők, autómentők megtalálása, a betegszállítás vagy az idő előtti hazautazás megszervezése. Az ügyfelek tájékoztatása ezért továbbra is jelentős feladat - hangsúlyozta Karsai Márta, a Groupama Garancia Biztosító Nemzetközi Biztosítási Főosztályának vezetője.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Groupama Garancia Biztosító utasbiztosítását számos csatornán keresztül kínálja: saját üzletkötői hálózatán és - online kötés esetén - honlapján kívül az OTP Bank fiókjaiban, az OTP Direkt szerződéssel rendelkezők számára telefonon, utazási irodákban, illetve az OTP bankjegy-automatáknál is.

Címkék:
európai egészségkártya,