8 tipp férfiaknak: így élhetsz sokáig, egészségesen!

Pénzcentrum2009. június 8. 16:58

Jótanácsokat adunk az erősebbik nem tagjainak, hogyan éljenek sokáig egészségesen és egészségesen, sokáig!

1. Használd az övet!

A férfiak hajlamosabbak "elfelejteni", hogy mindig be kell csatolni a biztonsági övet. Márpedig szintén az erősebbik nem tagjai azok, akik sokkal többször hajtanak gyorsabban a kelleténél.

2. Keress egy nőt, és maradj vele!

A férfiak egészségi állapotában fontos szerepet játszik a kiegyensúlyozott párkapcsolat. Statisztikák szerint az egyedülálló vagy elvált férfiak körében sokkal nagyobb a mentális problémák kialakulásának esélye, sőt, az öngyilkosságra való hajlam is.

3. Élj a sportnak!

Persze a szakemberek tanácsa nem elsősorban a szurkolókra vonatkozik: fontos, hogy a férfiak hetente többször is mozogjanak, és örömüket is leljék a kiválasztott sportágban.

4. Menj el Te is bevásárolni!

Ne hagyd, hogy csak a család hölgytagjai intézzék a nagybevásárlásokat! Nézz utána, hogy mely élelmiszerek a legegészségesebbek, figyelj oda az összetevőkre, és legfőképp ne hagyd, hogy tele legyen a kosár édességekkel és zsíros ételekkel!

5. Ismerd meg a tested!

Nem csak a nőknek kell rendszeresen vizsgálniuk a testüket, hanem a férfiaknak is. Kérdezd meg háziorvosodat, urológusodat, hogy melyek azok az elváltozások, amelyeket Te magad is észrevehetsz, és figyelj oda a kényes szervekre!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

6. Ne félj az orvostól!

40 éves kor fölött már évente, sőt, félévente érdemesebb részt venned egy alaposabb kivizsgáláson. Kérdezd meg háziorvosod, mit ajánl, de a vérvétel és a prosztatavizsgálat semmiképp se maradjon ki!

7. Keress magadnak tartalmas hobbit!

Kertészkedés, főzés, barkácsolás: találj magadnak kreatív hobbit! Ezzel nem csak szabadidődet kötöd le, hanem önmagadat is kiteljesítheted.

8. Aludj többet!

A férfiak általában kevesebb időt fordítanak alvásra, mint a nők. Pedig a szervezetednek szüksége van a pihenésre, ezért próbálj meg időben lefeküdni! A horkolás, a reggeli fejfájás, a nappali álmosság is komoly megbetegedésekre utalhat!

Címkék: