Sikeres Járaiék biztosítója: irány Románia

Pénzcentrum2009. május 27. 13:35

Komoly sikereket ért el az úgynevezett unit-linked biztosítások terén a CIG Közép-európai Biztosító Zrt. Mint az mai sajtótájékoztatójukon elhangzott: már Romániában is terjeszkedik az egyetlen hazai alapítású biztosító. A társaság 2,2 millió darab új 7 éves lejáratú kamatozó részvényt bocsátott ki 1 milliárd 12 millió forint értékben.

Egy évvel ezelőtt lépett piacra az egyetlen hazai alapítású, főként magánszemélyek tulajdonában lévő biztosító. A Járai Zsigmond - volt pénzügyminiszter, későbbi jegybankelnök- nevével fémjelzett CIG Közép-európai Biztosító Zrt. az életbiztosítási piac egyik meghatározó szereplője, termékeit és szolgáltatásait nagy részben brókerek -elsősorban a BROKERNET- révén értékesíti.

Járai Zsigmond elmondta: 2,2 millió darab új 7 éves lejáratú kamatozó részvényt bocsátottak ki 1 milliárd 12 millió forint értékben. Az új részvényekből a jelenlegi tulajdonosi kör vásárolhat.

A Magyar Biztosítók Szövetségének adatai szerint társaság továbbra is piacvezetőnek számít a unit-linked, azaz az új kötésű, rendszeres díjas befektetési életbiztosítások területén.

Új termékük, a kedvező díjú kockázati életbiztosítás, melynek díjai 5 évente 5 százalékkal csökkennek. A terméket kifejezetten családok, szülők számára ajánlják, hiszen lehetőség van két biztosított egy szerződésben való biztosítására is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A társaság vezetői kiemelkedő eredménynek tartják külföldi terjeszkedésüket: a Romániai menedzsment és értékesítő hálózat már készen áll az ügyfelek fogadására, az ottani engedélyek megszerzése, termékek kifejlesztése is a megfelelő ütemben zajlott.

Címkék: