Genertel: elégedett az online biztosító

Pénzcentrum2009. április 21. 08:30

A kgfb-kampány során elhangzott tervek ugyan nem váltak valóra és nem sikerült 150 ezer szerződéssel nekiindulnia a 2009-es évnek a Genertel biztosítónak, ám a másfél éve működő társaság által kezelt 115 ezer ügyfél és 121 ezer szerződés 23,5 %-kal több mint amennyivel a hazai piac első önálló direktbiztosítója a tavalyi évet zárta.

Mindez annak fényében jelentős, hogy a biztosító a MÁV ÁBE megszűnése után a társaságtól távozó közel 160 ezer szerződés mintegy 22 %-át szerezte meg, vagyis magasra tette a mércét. A Genertel az átkötési kampány harmadik legsikeresebb biztosítója volt, összesen 40 ezer új szerződést tudott szerezni a piacon.

Az idei év is jól indult, az első három hónapban további 6 ezer szerződést tudott kötni, a vállalkozás kumulált állománydíja a december végi 3,08 milliárdról 3,64 milliárd forintra nőtt, ezzel a Genertel tovább növelte tavaly év végi piaci részesedését.

Sikeresnek bizonyult a casco biztosítás év eleji bevezetése is. A termék állománydíja az első negyedév végére elérte a 275 millió forintot. A cég májustól kínálni kezdi az online-csatornákon a lakásbiztosítási termékét is.

Csikós Dániel, a Genertel vezérigazgatója szerint a kedvező adatoknak köszönhetően a biztosító mérleg szerinti eredménye az indulásakor tervezettnél kedvezőbben alakult, tartani tudják a nullszaldó elérésének tervezett dátumát - a cég az előzetes tervek szerint 2012-ben már nyereségoldalról támogatja majd az anyacég, a Generali Biztosító eredményességét.

Címkék: