Hihetetlen: 42 millió bőrönd kavarodik el évente a reptereken!

Pénzcentrum2009. március 17. 11:00

A legutóbbi, 2007-es adatok szerint 42 millió bőröndöt küldtek rossz célállomásra a légitársaságok. Közülük egymillió soha többé nem került elő.

A Légi Közlekedéssel Utazók Szövetsége szerint is megdöbbentő ez az adat, ráadásul a problémák csak egyre nőttek az elmúlt években. A társaságoknak elvileg kötelessége kompenzálni az utasokat, azonban ennek mértéke a legtöbbször egyáltalán nem nevezhető igazságosnak.

Tina Tietjen, a szövetség elnöke szerint a társaságoknak fel kell készülni arra, hogy kompenzációt fizessenek az utasoknak elkavarodott csomagjaikért. A cégek még mindig túl keveset foglalkoznak az utasok problémáival, és megpróbálják minél egyszerűbben és gyorsabban elhárítani saját felelősségüket.

Az elmúlt évek tapasztalatai sem adnak okot bizakodásra: nemrég például jelentkezett a szövetségnél egy utas, aki 1120 font (361 ezer forint) értékű csomagját vesztette el, de a légitársaság kevesebb mint 80 font (25 ezer forint) kártérítést volt hajlandó fizetni számára.

A szövetség adatai szerint 2006-ban és 2005-ben még "csak" 30 millió táska kavarodott el, 2007-ben ez a szám már a 42 milliót is elérte. Mivel a légi közlekedés egyre több ember számára elérhető, az is elképzelhető, hogy 2019-re ez a szám a 70 milliót is elérheti.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az igazán megdöbbentő pedig az, hogy az elkavarodott csomagok közül egymillió soha többé nem kerül meg.

Címkék: