Óriási bajban a Tesla: újabb leépítési hullám jöhet, rengetegen kerülhetnek utcára

Pénzcentrum2024. április 16. 12:15

A Tesla nemrég bejelentette, hogy jelentős létszámcsökkentést hajt végre világszerte, ami különösen fájdalmasan érinti a Kínában dolgozó értékesítési csapatokat - erről a Reuters ír.

A Tesla nemrég bejelentette, hogy jelentős létszámcsökkentést hajt végre világszerte, ami különösen fájdalmasan érinti a Kínában dolgozó értékesítési csapatokat. Elon Musk, a cég vezérigazgatója egy belső feljegyzésben tájékoztatta a dolgozókat arról, hogy a globális munkaerő több mint 10%-ától kell megválniuk. Ennek oka az eladások visszaesése és az elektromos járművek piacán folyó árháború.

Piaci források szerint a Tesla kínai értékesítési csapatából több munkatársat már értesítettek az elbocsátásukról, egyes esetekben ez több mint az állomány tizedét érinti. De nem csak az értékesítési , hanem más részlegek is érintettek lehetnek ebben a folyamatban. A Tesla China még nem reagált a történtekkel kapcsolatos megkeresésekre.

A leépítések hátterében az áll, hogy a Tesla növekvő versennyel szembesül Kínában, amely a világ legnagyobb autópiaca. Itt olyan riválisokkal kell megküzdenie, mint például a BYD, amelyek intenzíven fejlesztik és dobálják piacra új modelljeiket, így kiélezett árharcot generálva.

Elemzők szerint ezek a létszámleépítések arra utalnak, hogy a vállalat költségnyomás alatt áll. Ez időszak egybevág azzal is, hogy a Tesla befektet új modellekbe és mesterséges intelligenciába. A vállalat nemrégiben jelentette be, hogy globális járműkiszállításai az első negyedévben közel négy év óta először mutattak csökkenést.

Címkék:
autó, tesla, leépítés, kirúgás, értékesítés, globális, elektromos, eladások, tesla motors, csoportos létszámleépítés,