Erre még várni kell: megcsúsztak a Volkswagen új, megfizethetőbbnek szánt elektromos autói

Pénzcentrum2024. január 5. 18:02

A Volkswagen egy német médiajelentés szerint az új, megfizethetőbb akkumulátoros-elektromos autó sorozatgyártását azért késlelteti, mert a vártól engedékenyebb EU-s környezetvédelmi szabályok (Euro 7) miatt hosszabb ideig lehet majd értékesíteni a kisebb, belsőégésű motorral hajtott autókat.

A tavaly márciusban bemutatott ID.2all koncepció alapján készülő kisméretű elektromos jármű friss tervek szerint 2026 májusában kerülhet sorozatgyártásba, 2025 helyett - számolt be egy német lap. A sorozatgyártás után az ID.2allt 25 000 eurónál alacsonyabb alapáron tervezik értékesíteni.

A Volkswagen és más európai autógyártók előrejelzéseikben azt várták, hogy az évtized végére a szigorú Euro 7 környezetvédelmi szabályok miatt nem lesznek képesek nyereségesen értékesíteni a kisebb belső égésű kisautókat. Az uniós országok azonban erős lobbitevékenység eredményeként megállapodtak abban, hogy nem változtatják meg a személygépkocsikra és kisteherautókra vonatkozó jelenlegi Euro 6-os feltételeket és kibocsátási határértékeket. 

A VW továbbra is azt tervezi, hogy 2025-re mutatja be az ID2allt, de a modellből csak kis darabszámban készül majd a teljes felfutás előtt. Azonban a  sorozatgyártás késlekedésének köszönhetően még jobban lemaradhat az európai riválisaival szemben. 

Címkék:
autó, elektromos autó, németország, volkswagen, német, csúszás, elektromos, elektromos autó hírek, az európai unió, környezetbarát,