Beárazták a Toyota új generációs slágerautóját: ennyibe fog kerülni Magyarországon az új Prius

Pénzcentrum2023. június 20. 14:04

Már Magyarországon is rendelhető a vadonatúj, plug-in hibrid elektromos Toyota Prius. Az árlista szerint legkevesebb 18,5 millió forintot kell érte fizetni.

Már Magyarországon is rendelhető a vadonatúj, plug-in hibrid elektromos Toyota Prius. A hazai márkaképviselet elárulta, mennyiért lehet megvenni az ötödik generációs modellt, ami Európában kizárólag plug-in hibrid hajtással elérhető.

A 13,6 kWh-s akkumulátornak köszönhetően akár 86 kilométeres tisztán elektromos hatótávolságot tud felmutatni az autó, ami az esetek túlnyomó többségében bőven elegendő a napi használatra. A hosszabb utakra, vagy amikor valamilyen okból nem lehetséges a töltés, a Toyota új generációs plug-in hibrid rendszere fokozott teljesítményt és alacsony kombinált WLTP széndioxid-kibocsátást biztosít – a 11 g/kilométeres érték a Prius történetének eddigi legalacsonyabb adata. A tetőbe integrált napelemekkel naponta akár 8,7 kilométeres hatótávot is képes magába termelni az autó.

Friss autóhitel kalkulátor: találd meg a legjobb finanszírozást!

A gyártó szerint optimális használat esetén az új Prius 4,1-4,7 liter üzemanyagot fogyaszt el 100 kilométeren. És akkor nézzük az érvényes listaárakat a felszereltségi szintek szerint:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • Comfort - 18 500 000 Ft
  • Prestige - 19 450 000 Ft
  • Prestige Skyview - 19 700 000 Ft
  • Executive - 21 900 000 Ft

Címlapkép: Toyota

Címkék:
autó, toyota, hibrid, autóvásárlás, elektromos, újautó, listaár,