Brutális áremelés jön a magyar benzinkutakon: több százezren tehetik le az autót

Pénzcentrum2023. április 17. 19:41

50 forinttal drágulhat az üzemanyag a következő két hónapban Magyarországon a szakértők szerint. Ennek oka, hogy napi sok százezer hordóval visszafogják a termelést a legnagyobb olajtermelő országok.

Egyre nő a világpiaci kereslet, miközben napi sok százezer hordóval visszafogják a termelést a legnagyobb olajtermelő országok. Ebből következően szerdán még csökkenhetnek az árak Magyarországon, utána jöhet emelkedés a Holtankoljak.hu szerint - hangozz el az RTL Híradóban.

Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára elmondta, az uniós szankciók nem okoztak dízelhiányt. Az enyhe tél miatt fűtésre sem ment el annyi gázolaj, így csökkentek a jegyzésárak.

Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője szerint a szerdai árcsökkenést még a múlt heti forinterősödésnek köszönhetjük, de nem tudni, ez milyen mértékben jelenik meg a kiskereskedelmi árakban. Molnár László, a GKI vezérigazgatója arra számít, hogy áremelkedési hullám következik be, mivel az olajárak egyre csak emelkednek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A benzin átlagára most literenként 610, a gázolajé pedig 585 forint.  

Címkék:
autó, benzin, gázolaj, benzinár, kereslet, gki, üzemanyagár, holtankoljak, benzinár emelkedés, benzináremelés,