Totális razzia indul a magyar utakon: nem ismert a helyszín, retteghetnek a magyar autósok

Pénzcentrum2023. április 5. 09:00

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva a magyar rendőrség 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végez -írja a police.hu.

Egy egész Európát érintő kampányhoz kapcsolódva, 2023. április 21-én egész nap mérik Magyarország útjain a közlekedők sebességét. A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a rendőrség által a 24 órás Speedmarathon alatt ellenőrzött járművezetők 95%-a az előírásoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét.

Az ellenőrzés ideje alatt, 2023. április 21-én 6 órától 2023. április 22-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz. Az eddigiekhez hasonlóan a rendőrség most kéri a polgárok segítségét az ellenőrzési helyek kijelölésére.

A túlzott és/vagy nem megfelelő sebesség az egyik legnagyobb tényezője a halálos baleseteknek. A 24 órás Speedmarathon csak az egyik összetevője annak a stratégiának, melynek a célja a halálos balesetek számának csökkenése és Európa útjainak biztonságosabbá tétele - írják.

Címkék:
rendőrség, magyarország, traffipax, razzia, április, magyar, magyarok, speedmarathon, trafipax,