Brutális bónuszt kapnak a magyarországi multi dolgozói: 12 ezer ember örülhet a plusz pénznek

Pénzcentrum2023. március 17. 09:12

Csütörtökön tartotta éves sajtótájékoztatóját az Audi Hungaria. Az eseményen elhangzott, hogy a vállalat stabil évet zárt 2022-ben, az autógyártásban csúcsot döntött, és nyilvánvalóan készül az elektromos meghajtásokra való átállásra - írta meg a Telex.

A csütörtöki sajtóeseményen a lap arra arra kérdezett rá: a magyar Audi-gyár vezetése elképzelhetőnek tartja-e, hogy egy óriási akkumulátorgyár épüljön a város határában a Volkswagen konszern beruházásában. Válaszában Alfons Dintner, az Audi Hungaria ügyvezetésének elnöke megismételte, hogy az Audi Hungaria nem fog akkumulátorgyárat építeni Győrben, elismerte ugyanakkor, hogy a Volkswagen valóban telephelyeket keres. Négy ország kapott konkrét megkeresést, tette hozzá, de hogy melyik ez a négy, azt nem árulta el.

Az Audi magyarországi gyárának termeléséről is szó volt a sajtótájékoztatón. Alfons Dintner egy mondatban úgy foglalta össze 2022-et, hogy:

Az Audi Hungaria egy válságálló vállalat.

Az ügyvezető elnök a következő számokkal támasztotta alá az állítását:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
  • 1 677 545 motort gyártottak Győrben, ebből 300 ezer e-motor, 108 ezer elektromos hajtás.
  • 171 134 autó gördült le a gyártósorokról, ami csúcsot jelent.
  • Az Audi Hungaria árbevétele 8,436 milliárd euró volt, ebből 343 millió lett az adózott eredmény.
  • A vállalat tavaly 220 millió euró értékű beruházást hajtott végre, a harminc évvel ezelőtti alapítás óta így már összesen 12,172 milliárd eurót fektetett be az Audi a magyar gyárba.
  • Jelenleg 11 957 munkatárs dolgozik a győri Audiban,
    ahol 2024-ben egy új modell, a Cupra Terramar gyártása is elkezdődik.

Szó volt arról is, hogy továbbra is zajlanak az idei bértárgyalások, a feleknek az eredeti tervek szerint március végéig megállapodásra kellene jutniuk. A vállalatvezetés és a szakszervezet ugyan február óta hetente kétszer tárgyal, de az ajánlatok nem közelednek egymáshoz. 

Szintén a sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a győri vállalat csaknem tizenkétezer dolgozója. Idén minden dolgozó a havi bére 2,6-szorosát kapja meg a márciusi fizetésével.

Címkék:
béremelés, audi, akkumulátor, elektromos autó, autógyár, győr, autógyártás, audi gyár, autógyárak magyarországon,