Traffipax-dömping jöhet Budapesten: durván levinnék a sebességhatárokat is

Pénzcentrum2023. február 25. 16:52

Legalább 100 helyen üzemelnének be sebességmérő kamerákat Budapesten. Emellett egy friss tervezet szerint durván lejjebb vinnék a sebességhatárokat.

Alacsonyabb sebességhatárokat vezetne be Budapest több részén is a főváros, hogy ezzel is csökkentsék a halálos balesetek számát. Egyebek mellett ez szerepel az új fővárosi közlekedésbiztonsági stratégiában, amit szombaton tett közzé honlapján a BKK. Ennek célja, hogy 2030-ig megfelezzék, 2050-re pedig nullára csökkentsék a halálos közúti balesetek számát a fővárosban

Közben alacsonyabb sebességhatárokat vezetnének be a belvárosban: a Hungária-gyűrűn belül maximum óránkénti 50 kilométeres, a Nagykörúton és azon belül maximum óránkénti 40 kilométeres sebességhatár bevezetését javasolják. 

Emellett kétszeresére növelnék azoknak a területeknek a számát, ahol legfeljebb harminc kilométer per órás sebességgel lehet haladni. A főváros a végleges javaslatokról a stratégia nyilvános vitája után dönthet.

Címkék:
autó, baleset, halál, stratégia, főváros, balesetveszély, balesetmegelőzés, balesetek, sebességhatár, közlekedésbiztonság,