Messze nincs lefutva a verseny, tör előre a Vitara: ezek lehetnek a magyarok kedvenc autói 2022-ben

Pénzcentrum2022. október 4. 16:02

Egyre csak kapaszkodik felfelé a Suzuki Vitara a legtöbbet forgalomba helyezett autók listáján. A szeptemberi összesítés szerint az idei versenyt az SX4 S-Cross vezeti a KIA Ceed előtt, de már a Vitara is lőtávolba került. Összességében viszont szeptemberben valamivel kevesebb autót helyeztek forgalomba itthon, mint tavaly ilyenkor, és a negyedéves adatok sem túlzottan biztatóak.

Nem tért magához a magyar autópiac a harmadik negyedévben sem - derült ki a Datahouse friss adataiból. Az összesítés szerint július és szeptember között 28 361 autó állt forgalomba itthon.

Ez 4,6 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi év azonos időszakában volt, a 2020-as adatokhoz képest pedig már tetemesebb, 17,6 százalékos a lemaradás.

Loading...

A szeptember "csak egy kicsit" volt rosszabb, mint 2021-ben volt, mindössze 1,1 százalékkal kevesebb személyautó kapott magyar rendszámot, mint tavaly ilyenkor. 2020-hoz képest itt is jókora az elmaradás, 17,7 százalékkal kevesebb kocsi kapott magyar rendszámot.

Autót vennél? Nézz körül a Pénzcentrum hitelkalkulátorában!

Loading...

Ami a márkákat illeti: a szeptemberi forgalomba helyezési versenyt a Suzuki nyerte (1211 autóval), mögötte a Volkswagen (1025) és a Toyota (841) áll a dobogón.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Loading...

Éves összesítésben azonban még mindig a Toyota vezet, több mint 1000 új forgalomba helyezés az előnye a Suzukival szemben, a VW pedig már 2000-nél is többel van lemaradva. A negyedik helyért a Ford és a KIA szorosan versenyez, és a Dacia-Skoda párharc is elég szoros.

Loading...

Az pedig még messze nincsen lefutva, hogy 2022-ben hogy alakul a "magyarok kedvenc autója" verseny végső dobogója. A modellek éves összesítésében még mindig elég magabiztosan a Suzuki SX4 S-Cross vezet 5038 forgalomba helyezéssel.

Loading...

Mögötte pedig már feljött a KIA Ceed nyakára a Vitara is (3201 vs. 3139), de a meccsbe a Dacia Duster és a Toyota Corolla is bőven beleszólhat még.

Címkék:
autó, toyota, szeptember, suzuki, autópiac, dacia, újautó, datahouse, forgalomba helyezés, kia,