Óriási probléma a Mol-kutakon: így nem lehet kivédeni a benzinhiányt

Pénzcentrum2022. augusztus 16. 21:02

A Molnál augusztus eleje óta az autósok naponta csak egyszer tankolhatnak és legfeljebb 50 litert, attól függetlenül, hogy azt hatósági vagy piaci áron fizetik. A gyakorlatban azonban úgy tűnik, nem igazán tudják betartatni a szabályt a kutakon – írja a Vezess.hu

A hónap elejétől kezdve a Mol-kutakon napi egyszer és maximum 50 litert lehet tankolni az autósoknak, ennek célja, hogy ne alakulhasson ki üzemanyaghiány az országban. Most viszont úgy tűnik, a gyakorlatban nem igazán sikerül betartatni ezt a szabályt. Az egyszeri tankoláshoz a forgalmin lévő vonalkódot leolvassák, ami így bekerül a hazai kúthálózat rendszerébe, és más kutasok utána ellenőrizhetik, hogy tankoltak-e aznap abba a gépjárműbe, vagy sem. Ezzel viszont az a gond, hogy a külföldi autók forgalmiján nincs vonalkód, így azokat nem lehet így regisztrálni. A gyakorlatban a külföldi sofőrök annyiszor tankolnak egy nap, ahányszor akarnak.

A másik probléma, hogy a magyar autósoknál viszont az egyszeri tankolás után nem tudnak fizetni a sofőrök, akkor sem, ha már betöltötték a benzint a járműbe. Szintén gond, hogy aki 50 liternél kevesebbet tankolt, az utána aznap már csak a piaci áron vehet benzint, akkor is, ha nem érte még el a napi limitet.

Címkék:
benzin, külföld, mol, tankolás, külföldi, autók, 95-ös benzin, benzináremelés, hatósági ár, benzinárstop,