Elárulta a Tesla: ekkor nyithat meg az új Supercharger Magyarországon

Pénzcentrum2022. január 21. 17:32

Kiderült, hogy mikor nyithat meg a legújabb Tesla Supercharger Magyarországon. Azt ugyanakkor a cég a Pénzcentrum megkeresésére nem árulta el, hogy pontosan hol lesz az új töltőállomás - de a hazai márkacsoportokban már terjed az információ.

Már korábban is beszámoltunk róla, hogy új Supercharger álomást épít a Tesla Budapest környékén. Akkor úgy logikáztunk, hogy az új szupertöltő valahol az M0-s autópálya déli szakaszán épülhet fel (vélhetően egy Auchan áruháznál, ahogy a többi töltő a nullás mentén), mert az onnan kiinduló tranzitútvonalakat, autópályákat még nem fedte le a Tesla.

Most a magyar márkacsoportokban már kész tényként kezelik, hogy Szigetszentmiklóson lesz az új töltő, ami összecseng a mi korábbi feltételezésünkkel is. A Tesla térképén még mindig nincs pontos lokáció megadva, Csepel magasságába teszik az új töltőpontot, és azt írják, hogy 2021 utolsó negyedéve a tervezett átadás - ez, mint láthatjuk nem történt meg.

Az új Supercharger kapcsán most megkérdeztük a Teslát, akik hivatalos válaszukban annyit közöltek:

Még ebben a negyedévben tervezzük egy további állomás megnyitását Budapest közelében. De ebben a szakaszban erről többet nem tudunk elárulni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hozzátették, jelenleg 7 Supercharger állomásuk van Magyarországon, amelyeken összesen 50 egyedi töltőfej található. A közelmúltban bővítették a törökbálinti és fóti döbrögi állomásokat, mindegyik állomáson 4 darab V3-as Superchargerrel. Így már mindkét helyen 8 darab V2-es (max. 150 kW töltési sebesség) és 4 darab V3-as (max. 250 kW töltési seesség) töltőállomás üzemel.

Címkék:
autó, elektromos autó, tesla, töltőállomás, töltőpont, töltőhálózat, tesla motors, supercharger,