A Vasember jobbkeze hozta el Elon Musk kriptonitját? Teszten a Hyundai Ioniq 5

Szánthó Péter2022. január 9. 07:03

Vasember asszisztense ezzel csapatja az új Pókember filmben, most pedig mi is kipróbáltuk a Hyundai Ioniq 5-öst. Nem apróztuk el, rögtön a legmagasabb felszereltségű verziót hajtottuk egy héten keresztül, hogy kiderüljön, tényleg Tony Stark intézője hozta-e el Elon Musk végjátékát. A Tesla-killerként is emlegetett villanyautót valóban nagyon összerakták, de azért vannak még idegesítő részletek.

Hatalmas fehajtást csapott a Hyundai az új Ioniq 5-ös bevezetésének: a futurisztikus villanyautó a Pókember legújabb részében is feltűnik, ezzel furikázik Happy Hogan, a (történet szerint) néhai Tony Stark asszisztense. Nálunk most a legnagyobb felszereltségű First Edition verzió járt, elképzelhető, hogy a Vasember intézője sem adja alább.

Merthogy ebben az Ioniq-ban gyakorlatilag minden extra benne van, amit csak rendelni lehet - azaz a napelemes tető miatt a napfénytető nem fért bele a pakkba. Ami a száraz számokat illeti: az autó 306 lóerős, összkereket, az akkupakk pedig 72,6 kWh kapacitású.

A Hyundai gyakorlatilag egy az egyben azt a koncepcióautót készítette el, amit 2019-ben Frankfurtban az autószalonon bemutattak. Az modellt sokan Elon Musk legrosszabb rémálmának titulálták, és az Ioniq 5-östől várták, hogy lenyomja a Teslát. Ez többé-kevésbé sikerült is, de erről majd később.

Azzal vélhetően senki nem száll vitába, hogy az Ioniq 5-ös baromi jól néz ki, a formavilágot tekintve akár 2035-öt is írhatnánk. Garantáltan mindenki utánafordul, a teszthét alatt gyakorlatilag minden parkolóban odajött valaki, és út közben is rendre mosolygó pillantással fogadják a közlekedők - innen is üdvözlöm azt a két urat, akik az M0-son előzés közben fél percre megtorpantak az Iqoniq mellett fotózni.

Elöl a moscos kocka szemében LED-es fényszóró lakozik, de elég impresszív az egész lökhárítón végigfutó fénycsík is, főleg az éjszakában. Funkcióját tekintve semmi extra, teszi a dolgát, mint minden LED-es fényszóró. A pixel-motívumok hátul is megjelennek, kis világító kockákból állnak össze a világítások.

Katt, és nyílik a galéria:

Címkék:
autó, autópálya, elektromos autó, tesla, teszt, villanyautó, újautó, autóteszt, hyundai,