Rendelhető a filléres villany-Dacia: ennyibe kerül itthon állami támogatással

Pénzcentrum2020. október 9. 10:55

Jövő csütörtökön leplezik le a Dacia első elektromos autóját, de a magyarok már most előrendelhetik! Akinek megítélt támogatási szerződése van, annak a 2,5 milliós állami támogatás is járni fog rá, így pedig veszettül olcsó lesz.

Október 15-én leplezi le első tisztán elektromos hajtásláncú modelljét a Dacia. A magyarok vásárlók már most előjegyezhetik az első 100 Dacia Springet, méghozzá kötelezettségvállalás nélkül. Ehhez 100 ezer forintos előleg szükséges, amelyet a rendeléstől való elállás esetén visszatérít az importőr. Az előrendelés során a még futó elektromos autó pályázatban megítélt támogatás is felhasználható.

Az elektromos szabadidő-autó 26,8 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátorral van szerelve, 200 kilométeres WLTP-hatótávot tud. Az ötajtós Dacia Spring további technikai részleteire, illetve a hivatalos hazai árára október 15-ig kell majd várni. A típus támogatás nélküli európai ára 15-20 ezer euró (5,4-7,2 millió forint) körül lesz. Ha itthon is hasonló árakkal fut majd az új Dacia, akkor a 2,5 milliós állami támogatással akár 3 millió forintért is hozzá lehetne jutni.

Fotó: Dacia

Címkék:
utazás, elektromos autó, állami támogatás, villanyautó, dacia, elektromos autó állami támogatás,