Erre a luxusautóra költhette nyereményét VV Soma

Pénzcentrum2017. január 24. 15:45

A tavalyi év végén nyerte meg a Való Világ powered by Big Brother című valóságshowt Farkas Soma, aki a győzelemmel együtt 36 millió forintot zsebelt be. A mai napon pedig az is kiderült, mire költhette első millióit VV Soma.


A fiatal srác 1 éven keresztül minden hónapban 3 millió forintot kap a győzelemért cserébe. Az első millióit mostanában kaphatta kézhez, de nem várt vele túl sokáig, már el is költhetett egy nagyobb összeget a nyereményből.

Legalábbis a 24. hu szerint VV Soma Instagramjára felötlött poszt alapján az első részletből azonnal vásárolt is édesanyjának egy fehér BMW-t és egy csokor virágot.

A kép alapján nehéz pontosan megmondani, hogy 3-as vagy 5-ös sorozatú BMW-ről van szó. A Pénzcentrum szerkesztősége szerint azonban egy BMW 5-ös lehet képen, ami a 2010 után készült szériából való, bár azt nem tudni, hányas évjárat.

A használtauto.hu-n található hirdetések szerint egy ilyen autót legkevesebb 2,6 millió és 4,2 millió forint között lehet megvásárolni. Ennél azonban akár jóval többet, akár 11-12 millió forintot is el lehet költeni egy ilyen kocsira. Persze azt sem tudjuk, hogy magyar papírokkal rendelkező járműről van-e szó vagy esetleg külföldről hozatta-e be az autót VV Soma.

Sokan importálják

Friss felmérések szerint a magyarok többségének nem igazán számít, hogy külföldről hoz be autót vagy hazai járművet vásárol, azonban ha lehetséges, akkor inkább hazai magánszemélytől vennénk használt autót.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Datahouse adatai alapján egyébként a külföldről behozott autók között a

  • A 3-mas BMW,
  • A VW Passat és
  • VW Golf voltak a legnépszerűbbek.

Népszerűek az idősebb autók

Akárcsak VV Soma a magyarok is elsősorban az idősebb autókat részesítik előnyben. Tízből négyen 5 és 10 év közötti autót vennének, és a magyarok harmada a 10 és 15 év közötti gépjárműt választaná, a többiek pedig szinte kivétel nélkül az 5 évnél fiatalabb autókat részesítik előnyben.

A felmérés arra is rávilágított, hogy az autók értékét tekintve elsősorban fél és 1 millió forint közötti (35 százalék) vagy az 1 és 3 millió forint közötti összeget (25 százalék) szánnak a magyarok a vásárlásra.

Címkék:
karrier, autó, nyeremény, ajándék, millió,