Luxusautó vásárlásban nyújt segítséget a magyar kormány

Pénzcentrum2016. szeptember 21. 19:00

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Európai Mobilitási Hét keretében szervezett Emobility Forum 2016 konferencián bejelentette: az eddig bevezetett ösztönzők mellett a tisztán elektromos hajtású személy- és kishaszon gépjárművek beszerzéséhez kétmilliárd forint biztosításával járul hozzá a kormány.

A kormány úgy döntött, hogy az idei költségvetésben 2 milliárd forintot, a tervek szerint jövőre pedig 3 milliárrd forintot biztosít a tisztán elektromos hajtású személy- és kishaszon gépjárművek beszerzésének támogatására -- jelentette be Varga Mihály. Kiemelte: az idei támogatási összegből több mint 1300 elektromos jármű megvételéhez járulhat hozzá a kormány.

A forrást a természetes személyek, gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, civil szervezetek, helyi önkormányzatok, köztestületek, és költségvetési szervezetek egyaránt igényelhetik. A támogatás a bruttó vételár 21 százalékát fedezi, de maximum másfél millió forintos lehet. További feltétel, hogy csak új, 15 millió forintot meg nem haladó vételárú gépjárművekre terjed ki. A pályázati kiírás ezen a héten válik elérhetővé az érdeklődők számára a kormany.hu, valamint az e-mobi.hu oldalon.

Az elektromos járművek, a környezetbarát technológiák térnyerésével egyszerre leszünk részesei a klímaváltozás és a globális felmelegedés elleni küzdelemnek és teszünk gazdaságunk fejlődéséért, a munkahelyek számának emeléséért

- emelte ki Varga Mihály a Magyar Elektromobilitás Szövetség és a Jedlik Ányos Klaszter budapesti rendezvényén, áll a Nemzetgazdasáig Minisztérium (NGM) közleményében.

A kormány átfogó elektromobilitási koncepciója, a Jedlik Ányos Terv tartalmazza mindazokat a lépéseket, ösztönző eszközöket és szabályozási feladatokat, amelyek az elektromos közlekedés elterjedéséhez szükségesek - vélte a tárcavezető.

Mint mondta:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

a kormány 2020-ig 3 ezer nyilvános töltőállomás létesítését irányozta elő annak érdekében, hogy Magyarország minden régiója elérhető legyen elektromos járművekkel is.

Az e-autók elterjedése érdekében a szabályozási rendszert is módosította a kormány: bevezették a zöld rendszámot, egyszerűsítették a töltőberendezések létesítésére és üzemeltetésére vonatkozó szabályokat, illetve számos adókedvezményt biztosítanak. - tájékoztatott a miniszter. Hozzátette: a cél az, hogy 2020-ra a környezetbarát járművek a száma elérje 30 ezret.

Az iparági vélemények szerint 2020-ra csökken olyan szintre az akkumulátorok és ezen keresztül az elektromos autók ára, hogy azok támogatás nélkül is versenyképessé váljanak a hagyományos autókkal.

Címkék:
vásárlás, autó, támogatás, luxus, elektromos autó, gazdagok, globális felmelegedés,