A benzinesek ezúttal megússzák az áremelést

Pénzcentrum2013. július 1. 19:03

Szerdától bruttó két forinttal emeli a gázolaj árát a MOL, a benzinesek viszont ezúttal megússzák. Mindez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 407-408 forintos, a gázolajat pedig 418-419 forintos literenkénti áron tankolhatják majd az autósok.

Szerdától bruttó két forinttal emeli a MOL a dízel nagykereskedelmi listaárát, míg a gázolaj ára most nem változik. Mindez azt jelenti, hogy az olajtársaság a benzin literjét bruttó 390,6, a gázolajét pedig bruttó 398,6 forintért adja majd a kiskereskedőknek.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással (2 forintos dízelár emelés és a gázolaj árának változatlanságával) szembesülhetnek majd szerdától az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 407-408 forintos, a gázolajat pedig 418-419 forintos literenkénti áron tankolhatják majd.

Az egy évvel ezelőtti szintekhez képest a benzin literjét 2 forinttal, míg a gázolajét 9 forinttal drágábban vásárolhatjuk meg, ami a benzin esetén 0,5 százalékos emelkedésnek, a dízel esetén pedig 2,2 százalékos drágulásnak felel meg.

 

Címkék:
autó, energia, benzin, benzinkút, dízel,