Havazás: részleges határzár, korlátozzák a kamionforgalmat

MTI2013. március 25. 23:36

Forgalomkorlátozást rendeltek el a 7,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárművek számára Baranya, Somogy és Fejér megyében, valamint az M7-es autópálya és az M7-es autóút teljes zalai szakaszán. Komárom-Esztergom megyében parkolókba terelik azokat a tehergépjárműveket, amelyek Fejér megyén mennének keresztül, és csak azokat engedik tovább, amelyek úti célja Fejér megye.

Több megyében is korlátozzák a 7,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárművek forgalmát és ezek a gépjárművek nem léphetik át a szerb, a horvát és a román határt sem.

Az M1-es autópályán keresztül Szlovéniába közlekedő kamionok a 85-ös és 86-os számú főutak lehajtóinál nem térhetnek le a pályáról.

Az M7-es autópálya érdi leágazásánál a fővárosból kifelé tartó teljes forgalmat a 7-es számú főútra terelik a rendőrök, az autósokat Martonvásárnál engedik vissza.

A 7,5 tonnánál nagyobb tömegű tehergépjárművek nem léphetik át a szerb, a horvát és a román határt.

A fővárosi közlekedésben kisebb-nagyobb fennakadások vannak, a budai oldalon több autóbusz nem, vagy a szokásosnál jóval lassabban közlekedik. A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint a metró, a HÉV és a villamos járatok zavartalanul üzemelnek.

Este hét órától teljes létszámban dolgozik a hóeltakarító személyzet a Liszt Ferenc-repülőtéren, a forgalomban nem okoz fennakadást a havazás. A Budapest Airport kommunikációs igazgatója, Hardy Mihály azt közölte: húsz gép dolgozik, főként a kifutópályák hómentesítésén. A pályákon eddig nem volt szükség intenzívebb beavatkozásra. Hozzátette: a repülőtér ettől eltekintve normál üzemben működik.

Az időjárás miatt számos baleset történt az esti órákban: kamion fordult keresztbe a 7-es főúton Székesfehérvár határában; és a 44-es főút két szakaszán. A 74-es főúton Barnakpusztánál három nyerges vontató, Nagykanizsán egy tartályos kamion, Lentiben a szükségparkolók felé tartó kamionok akadtak el, Gellénháza és Zalatárnok között egy kamion csúszott félig az árokba. A 75-ös főút több pontján is fennakadások vannak a közlekedésben, Zalatárnoknál egy pótkocsis járműszerelvény akadt el, Pölöskénél négy kamion került a hó fogságába, emiatt a közútkezelő munkagépei sem tudtak továbbhaladni, Alsópáhokon pedig szintén egy kamion fordult keresztbe és zárta el teljesen az utat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Veszprém megyében két súlyos és több könnyű sérüléses baleset volt. Pápa térségében egy motoros felbukott, súlyos fejsérüléssel a pápai kórházba szállították, Balatonszepezd és Zánka között pedig egy személyautó szenvedett balesetet, onnan is fejsérültet vittek kórházba, ezúttal Veszprémbe.

A hófúvás miatt narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki kilenc kistérségre, nagyrészt Jász-Nagykun-Szolnok megye területére hétfő este az Országos Meteorológiai Szolgálat.

E szerint a ceglédi, a nagykátai, a jászberényi, a szolnoki, a kunszentmártoni, a mezőtúri, a törökszentmiklósi, a karcagi és a tiszafüredi kistérségben erős hófúvás várható, és a friss hóval fedett területeken a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet.

Keddre a havazás és a hófúvás miatt már szinte az ország egész területére első- vagy másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Két megye - Komárom-Esztergom és Békés - kivételével mindenütt számítani lehet veszélyes időjárási jelenségre.

Címkék:
utazás, autó, havazás, autópálya, villamos baleset,