7 °C Budapest

Harcba szállt a Tesco a vasárnapi zárva tartás ellen

2015. június 3. 05:51

Két bolttal küzd a Tesco a vasárnapi zárva tartás ellen: bár a jogszabály változásakor, majd (a világörökségi területekre) kiterjesztése után úgy tűnt, egyetlen üzletük sem lesz nyitva, az áruházlánc konkurenseihez hasonló taktikával próbálkozik.

Shell benzinkutaknál működő Expressz üzletekkel veszi fel a harcot a Tesco a vasárnapi zárva tartás ellen.

Jelenleg két Tesco Expressz üzlet van, amelyet a Shell nyitott és üzemeltet két töltőállomásán - az egyik a budaörsi áruháznál, a másik pedig Budapest IX. kerületében, a Haller utcánál lévő töltőállomáson - tudta meg a Pénzcentrum az áruházlánc sajtóosztályától.

Tehát mindkét üzletnek a Tesco a fő beszállítója, és a Shell üzemelteti őket. A Tesco Expressz üzletek március végén nyíltak, és vasárnap is nyitva tartanak a töltőállomások szokásos nyitva tartása szerint.

Ezeken az üzleteken kívül nincs nyitva más Tesco vasárnap.

Az áruházlánc egyébként folyamatosan gyűjti és értékeli a tapasztalatokat. Mint azt lapunknak elmondták, nyilvánvaló, hogy vasárnap az előre nem tervezett, sürgős vásárlások esetében a benzinkutak szerepe felértékelődött, elsősorban a környéken lakók, illetve az autóval arra közlekedők számára. A Shell benzinkutaknál működő Tesco Expresszek számának esetleges bővítéséről csak átfogó üzleti elemzés után döntenek majd az elkövetkező hónapokban.

Tapasztalataink szerint a Haller utcai boltban szombat éjszaka voltak vásárlók: az árukészlet hasonlított bármely környékbeli kisboltra, sok saját márkás, akciós termékkel, a non-stop boltokhoz képest alacsonyabb árakkal. A szabályozásnak megfelelően az éjszakai órákban alkoholt nem lehetett vásárolni.

Egyre több a bolt a benzinkúton

A konkurensek is látnak potenciált a benzinkúti értékesítésben, sőt, mondhatjuk, hogy a vasárnapi zárva tartás nyertesei a hét utolsó napján is nyitva tartó benzinkutak, különösen azok, amelyek sűrűn lakott területeken, belvárosokban vannak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A SPAR egy hónapja azt közölte, tovább bővítette termékeinek elérhetőségét az OMV kutakon. Az új töltőállomás shop koncepciót a SPAR express embléma jelzi a vásárlóknak. Ez idáig 20 OMV shop újult meg, és az év végéig ezt még továbbiak követik.

A MOL-nál a vasárnapi szabály bevezetése után 170 helyen nagyjából száz új termékkel bővült a kínálat, megjelentek az alapvető élelmiszerek, a hálózat harmadában pedig van pékáru is. A MOL kiskereskedelmi ügyvezető igazgatója Lars Höglund az Indexnek elmondta, az elmúlt két hónapban nemcsak több lett a vásárló, de egy egészen új vevői réteg is megjelent a kutakon.

Ráadásul még egy lépést tesz azért a cég, hogy becsalja a vevőket: önálló márkát indítanak Fresh Corner néven. A cél az lenne, hogy ezekben a boltokban akár a mindennapi bevásárlást is el lehessen intézni a szokásos kisbolti árakon. Az új MOL-üzleteket először tíz kúton tesztelik, ha pedig bejön, átalakítják a benzinkutak jelentős részét.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem