18 °C Budapest

Nagyon érzi a magyar az okostelefonokat

Pénzcentrum
2011. március 18. 13:02

Az okostelefon tulajdonosok közül sokan most ismerkednek az alkalmazások világával, derül ki a T-Mobile friss felméréséből. A kutatásban résztvevők 96 százaléka szokott naponta valamilyen alkalmazást használni. Az erősebbik nemhez tartozók négyszer, míg a hölgyek háromszor hívják segítségül az applikációkat 24 óra leforgása alatt.

1200 okostelefon-tulajdonosból közel 800-an érzik úgy, hogy otthonosan mozognak az applikációk világában, azonban majdnem 400-an még csak most ismerkednek a jelenséggel. Ennek ellenére szinte mindenki szeret kísérletezni: a megkérdezettek közül 10-ből 9-en rendszeresen használják a telefonjukon futó alkalmazásokat.

(Forrás: T-Mobile)


A kutatásban résztvevők 96 százaléka szokott napi rendszerességgel egy vagy több applikációt megnyitni, de a férfiak aktívabbak, mint a nők. Egy átlagos napon egy férfi 4, egy nő pedig 3 alkalmazást vesz igénybe. Az, hogy kinek milyen telefonja van, illetve, hogy azon milyen operációs rendszer fut, meghatározza alkalmazáshasználati szokásait: az iPhone tulajdonosok 5, az Android, Bada és Windows Mobile-t használók 4, míg a Symbian rendszerrel működő készülékek tulajdonosai csak 3 applikációt szoktak használni.

A válaszolók majdnem fele (42%) az alapján dönti el, milyen alkalmazást vesz igénybe, hogy mi könnyíti meg a mindennapjait. A legtöbben, minden 3. megkérdezett konkrét információkat szerez így, de a barátokkal való kapcsolattartás (25%) és a szórakozás (21%) is kiemelt jelentőségű. A férfiak között jellemzőn többen vannak azok, akik praktikus célokból nyúlnak az applikációkhoz, ezzel szemben a nők inkább az ismerőseikkel szeretnek kommunikálni. A legnépszerűbb alkalmazások a közösségi oldalak közül kerülnek ki, minden 4. ember ezt választotta. Ezt követi az e-mail (18%), a navigációs rendszerek (15%) és a mobil böngészők (13%) használata.

 

(Forrás: T-Mobile)


A megkérdezettek több mint hatoda gyakran, közel felük pedig időnként szokott új alkalmazást letölteni okostelefonjára, több mint harmaduk azonban egyáltalán nem látogatja azokat a különböző platformokat, ahonnan ezek elérhetők. Az erősebbik nemhez tartozók majdnem negyede rendszeresen frissíti mobilja alkalmazás-parkját, míg ez az arány csak 14 százalék a nők körében. Az iPhone tulajdonosok a legaktívabbak, közülük tízből kilencen gyakran vagy alkalmanként töltenek le új applikációkat, míg az androidos és badás készülékek tulajdonosainak 79 százaléka tartozik ebbe a táborba.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az, hogy ki honnan tájékozódik az új alkalmazásokról, erősen összefügg a válaszadó korával. A 21 évnél fiatalabbak körében fontos, hogy barátaik milyen applikációkat használnak, és köztük a legmagasabb azok aránya is, akik netes áruházakban keresgélnek. Ezzel szemben az idősebbek főleg szakmai oldalakon, fórumokon végzik a célirányos keresést.

 

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm