14 °C Budapest

A mobilszolgáltatók visszaadják a kártyás ügyfelek pénzét

2009. március 6. 16:00

A szlovákiai mobilszolgáltatók elkezdték visszaadni azon kártyás ügyfeleik egyenlegét, akik az érvényességi idő alatt nem tudták letelefonálni a rendelkezésre álló összeget, ezért a korábbi gyakorlat szerint elvesztették azt. Az igazságügyi minisztérium és a fogyasztóvédelmi szövetség februárban indított pert az Orange és a T-Mobile ellen a szerintük törvényellenes gyakorlat miatt -írja a bumm.sk hírportál.

Jelenleg nagyjából 2,5 millió kártyás ügyfél van Szlovákiában, akik bármikor feltölthetik kártyájukat, viszont - szolgáltatótól és csomagtól függően - csak 3-12 hónapig használhatják fel pénzüket, ezután az elvész. Stefan Harabin igazságügyi miniszter szerint ezzel korlátozzák az ügyfeleket abban, hogy szabadon eldönthessék, mikor használják fel a rendelkezésükre álló összeget.

Engedve a minisztérium nyomásának, az Orange mobilszolgáltató február 17-e óta az elveszett egyenleget immár automatikusan visszaadja kártyás ügyfeleinek. Erre azonban csak azt követően kerül sor, ha az ügyfél újra feltölti kártyáját.

A jövő héttől a T-Mobile is hasonló gyakorlatot vezet be, míg a Telefónica O2 már tavaly novembertől adja vissza az "eltűnő" kártyafeltöltési összegeket.

A miniszter szerint még ez sem elég, mivel az ügyfeleket így is további fizetésre kényszerítik, hogy ne vesszen el korább egyenlegük. Úgy véli, az egyenleg akkor sem veszhet el, ha a kártya érvényességét veszti. A miniszter szerint ilyen esetben az a megoldás, ha szolgáltató visszaadja az ügyfelek pénzét, például számlájára utalja.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A fogyasztóvédelmi szövetség ezek után sem kívánja visszavonni keresetét, mivel azt szeretnék, ha az emberek soha, semmi módon nem veszthetnék el egyenlegüket, valamint azt is, ha a mobilszolgálatatók visszaadnák az összes pénzt, amit eddig jogtalanul elvettek.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm