18 °C Budapest

Internet bárhol, bármikor? Nade mennyiért!

Pénzcentrum
2008. augusztus 28. 05:40

Van ahol vadászni kell rá... Évek óta emelkedik a számítógéppel és internetkapcsolattal rendelkező háztartások száma, utóbbi 2007-re elérte a 35 százalékot. A legelterjedtebb hozzáférési mód mára az ADSL-kapcsolat, ilyen van az internetező háztartások 45%-ában, valamivel kisebb arányú a kábeles kapcsolat, és csak mindössze a 3 százalékos a mobil szélessávval netező háztartások aránya. Ez hozzávetőleg 44 ezer háztartást jelent az NHH adatai alapján.

A mobilinternet alacsony népszerűségének, és használatának több oka is lehet. Egyrészt még viszonylag gyerek cipőben jár ez az internetkapcsolati forma, másrész az igen magas forgalmi árak, és a még igencsak hézagos lefedettség sem kedvez neki, nem beszélve a sebesség korlátairól.

Sokak számára azonban még a nevezett szépséghibák ellenére is vonzó ez a konstrukció, hiszen ha valaki szabadságra vágyik - például nyaralás alatt is kíváncsi lenne e-mailjeire - annak a mobilinternet kitűnő választás.

Kényelmesnek is mondható, hiszen viszonylag gyorsan beüzemeltethető, nem szükséges hozzá a falat kifúrni-faragni, és bárhova magunkkal vihető.

Természetesen a "bárhovát" erősen korlátozza a hálózatok lefedettsége, hiszen kisebb települések esetén előfordulhat, hogy egyáltalán nem használható a szélessáv. A Pannon honlapján található adatok szerint 341 településen érhető el 3G, vagy HSDPA, ami letöltésnél névlgesen 7,2 Mbps-re, feltöltésnél 1,44 Mbps-re képes - igaz leginkább Budapesten.

A T-Mobile sebesség tekintetében hasonlóakat produkál, igaz a névleges sebesség esetén tudni kell, hogy ezt erősen befolyásolja a használt eszköz minősége, az aktuális forgalmi viszony és a lefedettség is. Utóbbit tekintve, az ábra alapján nagy különbséget nem lehet észrevenni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Vodafone hálózatában, a szolgáltató adatai szerint egyelőre az 1,1-3,7 Mbit/s letöltési, és 340-900 kbit/s feltöltési tipikus átlagsebesség érhető el, függően a rádiós viszonyoktól és a hálózat pillanatnyi terhelésétől. A honlapon található település felsorolás szerint 147 helyen érhető el a mobil szélessáv, ahol a lakosság 50 százaléka él.

Jobb, ha számolod a bájtokat...

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 21. kedd
Konstantin
21. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm