22 °C Budapest

Ki mit néz az interneten? Tarol a Youtube...

Pénzcentrum
2007. december 6. 16:00

Szeptemberben a teljes internetezésre fordított idő 3 százalékát töltötték el a felhasználók videomegosztó oldalakon, miközben a televíziós webhelyek csak 0,5 százalékot tudtak megszerezni a számítógép előtt töltött időből...

A Szonda Ipsos és a Gemius Hungary által készített felmérés szerint a youtube.com a legnépszerűbb továbbra is, a felhasználók átlagosan majdnem másfél órát töltenek el ezen a webhelyen, az egyedi látogatók száma pedig több mint 1 millió szeptemberben, naponta átlagosan 160 ezer felhasználó.


A látogatók száma a HírTv esetén volt a legmagasabb szeptemberben, ami az rtlklub.hu követ. A 18-49 éves korosztály pedig az Rtl Klub esetén képviselte a legmagasabb arányt. A csoportokat is figyelembe véve viszont az RTL online portfóliója rendelkezik a legnagyobb eléréssel, 350 ezer felhasználót szórakoztattak az ide tartozó oldalak (rtlklub.hu, netbulvar.hu, cooltv.hu, sportklub.tv) szeptemberben.

Ami pedig az érdekességeket illeti, több mint 85 ezren látogatják a BBC oldalát, és ezzel a leginkább látogatott listán az ötödik helyet foglalta el.


A látogatók számát jobban megvizsgálva kiderül, hogy videomegosztó oldalt minden második internetező (47%), a televíziós csatornákat viszont mindössze minden harmadik felhasználó (34%) látogat meg. Ráadásul a statisztika nem tartalmazza azokat az eseteket, amikor más weboldalon beágyazva lehet megnézni egy-egy videót. A hazai híroldalaknál egyre gyakrabban használnak ilyen külső videókat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


A legtöbb eltöltött óra szempontjából is a Hír Tv vezeti a listát, átlagosan az internetezők 32 percet töltöttek a weboldal nézegetésével. A televíziós oldalak megközelítőleg 1 millió havi egyedi látogatója közül 70% látogatott videomegosztókat is.


A vizsgálatba torrent oldalak is beleestek, azonban ezek forgalma természetesen nem korlátozódik videó/film tartalmakra. A mérésbe három jelentős nemzetközi torrent oldal került be, a Mininova, a Piratebay és az Isohunt. Szeptemberben 210 ezer olyan hazai internetező volt, aki legalább az egyik oldalt felkereste ezek közül, a televíziós oldalak közönségének 14%-ára volt ugyanez jellemző. A három oldal közül a legnagyobb a Mininova, 143 ezer látogatóval, amit a Piratebay követ 105 ezer hazai felhasználóval.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem