7 °C Budapest

MasterCard ügyfeleknél próbálkoznak a csalók

Pénzcentrum
2012. május 4. 13:52

A MasterCard nevében küldött üzenetekkel próbálnak közvetlenül a boltoktól kártyainformációkhoz jutni ismeretlenek - közölte a kártyatársaság. Nem tudni, hogy volt-e olyan kereskedő, aki teljesítette a hamis levél utasításait. A kibocsátó szerint a lopott bankkártya adatokkal vásárlást, visszatérítést kísérelhetnek meg.

A MasterCard tudomására jutott, hogy a közelmúltban több kereskedő is kapott hamis e-mail üzenetet "MasterCard Biztonsági Figyelmeztetés" ("MasterCard Security Alert") tárggyal. Az üzenetben arra kérik a kereskedőket, hogy hajtsanak végre bankkártya fizetési ill. refund (visszatérítési) teszt tranzakciókat és a tranzakciókkal összefüggő adatokat (fizetési bizonylatot) küldjék el egy megadott e-mail címre. Az e-mail cím a látszat ellenére nem tartozik a MasterCardhoz.

A cselekmény minden bizonnyal arra irányul, hogy bűnözők kereskedői tranzakciós információkhoz jussanak hozzá annak érdekében, hogy lopott bankkártya adatokkal vásárlást, visszatérítést kíséreljenek meg.

Kérdésünkre Fejes Kálmán, a MasterCard Europe biztonsági vezetője elmondta, hogy amennyiben mind az elfogadó bank, mind a kereskedő a MasterCard kártyaelfogadási előirásait betartva jár el, úgy a kereskedő nem kerül olyan adatok birtokába, amellyel a későbbiekben vissza lehet élni.

A MasterCard felhívta a kereskedőink figyelmét, hogy nem veszi fel a kereskedőkkel közvetlenül a kapcsolatot, sem azért, hogy bankkártya tranzakciós információt kérjen, sem azért, hogy teszt tranzakciókat bonyolítson le. Ezért, amennyiben ilyen kéréssel telefonhívást, e-mailt, SMS-t, vagy közösségi oldalról származó üzentet kap egy cég, ne válaszoljon!

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm