Close up of hands filling up a lottery ticket form a concept of gambling

Egyvalaki vitte el az 500 milliárdos giganyereményt: nem biztos, hogy az egészet megkapja

2022. július 30. 17:57

Több mint 500 milliárd forintnyi dollár volt a 29 hete halmozódó főnyeremény. A teljes összeget csak 29 év alatt fizetik ki a nyertesnek, ha azonnal kell neki a pénz, csak a bő felét kapja meg – írta meg a HVG.

Az Egyesül Államok harmadik legnagyobb, 1,28 milliárd dollárod (506 milliárd forint) lottónyereményét nyerte meg egy szerencsés amerikai a Mega Milliomos lottón, amin már 29 egymást követő húzáson nem született telitalálat. Úgy tudni, hogy egyetlen egy nyertes szelvény van, amit Illnois államban vettek meg. Az esély pedig a nyerésre 1 a 302,5 millióhoz volt.

A teljes összeget viszont koránt sem biztos, hogy hazaviheti a szerencsés, ugyanis az csak akkor lehetséges, ha vállalja, hogy részletekben 29 év alatt fizessék ki neki. Ha azonban azt választja, hogy azonnal kéri a nyereményét, akkor 747,2 millió dollárt (közel 300 milliárd forint) kap kézhez. Amivel szintén nem járna rosszul.

Egyébként az amerikai lottózás történetében a legnagyobb nyeremény 1,586 milliárd dollár volt, amit három lottózó vihetett haza 2016. január 13-án. A második legnagyobb összeget, 1,537 milliárd dollárt viszont már egyetlen személy nyert meg 2018. októberében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem