14 °C Budapest
Hitelek helyett befektetések - nagy durranás lehet a legújabb, pénzügyi függetlenséget ígérő könyv! (x)

Hitelek helyett befektetések - nagy durranás lehet a legújabb, pénzügyi függetlenséget ígérő könyv! (x)

PR
2022. június 13. 09:28

Tóth Dávid, a “Szabadságra mentem, egy év múlva jövök” könyv szerzője ígéri: kötete dugig van olyan a pénzügyi gondolkodásmódot és függetlenséget célzó tippekkel, trükkökkel és történetekkel, amely bárki számára érthetőek és azonnal a gyakorlatba átültethetőek. A hamarosan napvilágra kerülő olvasmányt a Brancs közösségi piactéren kínálja előrendelésre.

Talán nem létezik ma Magyarországon olyan ember, aki ne álmodozna anyagi függetlenségről, vagy akár több hónapnyi semmittevésről. Kevesen tehetik meg azonban, hogy kiszakadjanak a megélhetést jelentő mókuskerékből, a folyamatosan dráguló árak mellett a helyzet pedig sokak számára egyre kilátástalanabb. Dávid azonban optimista: szerinte a lehetőség mindenki számára adott, aki hajlandó a gondolkodásmódján változtatni, pénzügyi intelligenciáján növelni. Már pedig ki ne hozna ilyen áldozatot a vágyott cél érdekében? 


A szerző persze nem a levegőből beszél: Dávid a közgazdasági szakközép iskola után 2003-ban diákként az Egyesült Államokban dolgozott, 2004-től pedig a közszférában helyezkedett el. Ekkor kezdett el hobbi szinten foglalkozni befektetésekkel, részvényekkel: fő szakterülete az osztalék részvények lett. Munka mellett tovább tanult, majd 2009-ben diplomázott pénzügyszakos közgazdász, vállalkozói szakirányon. Gyermeke 2020-as születésekor úgy döntött, ő is otthon marad a feleségével és a gyermekével - ezután mondott fel alkalmazotti munkaköréből. Ekkor kezdte el írni első könyvét is, amellyel nem kisebb a célja, mint a pénzzel kapcsolatos tabuk ledöntése, átdolgozása. 


A “Szabadságra mentem, egy év múlva jövök” könyvében négy külön fejezetben igyekszik az olvasót a tudatosabb és függetlenebb pénzügyi élet és gondolkodásmód felé terelni: 


Az első részben a megfelelő pénzügyi szemléletmód elsajátításához és a pénzügyi alapműveltség megszerzéséhez szükséges ismereteket adja át a szerző.

A második rész a kiadások csökkentésének témakörét járja körbe, míg a harmadik rész a bevételek és a pénzügyi intelligencia növelésével foglalkozik. Az utolsó rész pedig gyakorlati befektetési tanácsokkal látja el az olvasót. 

 

A könyv a Brancson indított közösségi kampány keretében most kedvezményes áron rendelhető elő, akár a szerző személyes pénzügyi mentorálásával megtoldva. Sikeres kampány esetén pedig már az augusztusi nyaralás alatt ráébredhet az olvasó, hogy milyen pénzügyi tervvel és gondolkodásmóddal tehet azért, hogy a vágyott szabadság ne csak 1-2 hétig, hanem hamarosan akár egy évig is tartson. 

(x)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm