Veszélyben a magyar üzletlánc?

MTI
2011. november 26. 11:03

Sok a tisztázatlan ügy és követelés a Retz bútoráruházak körül.

Végelszámolás alá került a Retz bútoráruházakat októberig üzemeltető, biatorbágyi székhelyű Retz Trend Kft., az eljárás október 28-án indult, a hitelezőknek 40 napjuk van bejelenteni követeléseiket a végelszámoló Pannon Vagyonkezelő Felszámoló Tanácsadói Kft.-nél - írta a napokban a Napi Gazdaság.

A lap információi szerint sok a tisztázatlan követelés és vitás ügy a Retz Trend és partnerei között, a tevékenységet záró mérlege még nem készült el, így a végelszámoló nem tudja, mekkora a cég tartozása, és arra elegendő lesz-e a vagyona, amit nagyrészt a raktárkészlet tesz ki.

A Retz Trendet 2010 márciusában hozták létre, és idén októberben már elhatározták a megszüntetését. Nettó árbevétele 2010-ben 2,57 milliárd forint volt, a kötelezettségállománya 1,4 milliárdra rúgott, tulajdonosa a feltehetően offshore státusú, az Egyesült Államok Delaware államában, Doverben bejegyzett EWB-East Work and Business LLC - derül ki az Opten cégtárának adataiból. A bútoráruházakat korábban üzemeltető Poltrend Kft. 2010 novembere, a tulajdonosokhoz köthető Retz Bútor Kft. pedig 2011 februárja óta áll felszámolás alatt - jegyzi meg a Napi.

A Retz bútorok kereskedelmét és honlapjának üzemeltetését már nem a Retz Trend végzi, hanem egy október elején bejegyzett társaság, a Retz Holding Kft., amely a múlt hónapban 13 további céget is alapított az áruházak működtetésére.

Retz: stabil a helyzet

A Retz Bútoráruházak változatlan minőségben szolgálják ki vásárlóikat, a Retz Bútor helyzete stabil - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Retz Bútor közleményében kiemelte: akcióival, meglévő készleteinek kiárusításával a vevői megrendeléseket folyamatosan teljesíti. A megrendelések időnkénti, késedelmes teljesítésének oka, hogy a gyártók nem tudják követni a piac igényeit. Ezen túl a pénzügyi válság miatt a kereskedők a megrendeléssel együtt a bútor árának teljes összegét ki kell, hogy fizessék - emelte ki a cég.

A Retz Bútor a nehézségek ellenére a befizetett előlegek teljes összegét visszafizeti azon vásárlói számára, akik ezt kérik és továbbra is igyekszik a széles áruválasztékkal a vevők érdekeit szem előtt tartva megfelelni a vásárlók elvárásainak.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm