14 °C Budapest

Így lettek milliárdosok a Harry Potter sztárjai

2010. április 27. 16:02

Hihetetlen pénzeket hozott eddig a Harry Potter-sorozat: a könyv szerzője és a filmek főszereplői 600 millió fontot, azaz 184 milliárd forintot kaszáltak néhány év alatt.

A Sunday Times "Rich List" adatai szerint a könyvek szerzője, J.K Rowling 519 millió fontos (159 milliárd forint) vagyonával a világ legjobban kereső írójának számít. Érdekes, hogy a dúsgazdag írónő kimondottan visszahúzódó életet él. Az első kötet 1997-es kiadása előtt azonban rendkívül szegényesen élt. Valószínűleg ebből fakad, hogy rengeteget adakozik: az ötödik rész megjelenésekor kizárólagos jogot adott mintegy húsz, Németországban, Ausztriában és Svájcban kapható, hajléktalanok által árusított "aszfaltlapnak", hogy a könyv első fejezetét két héttel a kötet hivatalos megjelenése előtt a lapokban közölhessék. A 6. kötet első fejezete Magyarországon is a Fedél Nélkül című lapban jelent meg először.


J.K. Rowling


A 20 éves Daniel Radcliffe jelenleg az 5. leggazdagabb 30 év alatti brit fiatal: Harry Potter filmbéli megtestesítőjének becsült vagyona 42 millióm font, azaz 12,8 milliárd forint. Ugyanezen a listán Emma Watson (a film női főszereplője) a 10. helyen található: a 20 éves színésznőnek 22 millió fontra (6,7 milliárd forint) tehető a vagyona. Rupert Grint, a sorozat harmadik sztárja a 12. helyen található 20 millió fontos (6 milliárd forint) vagyonával.

A sorozat első kötete 1997-ben jelent meg Harry Potter és a bölcsek köve címen. Az utolsó könyvet 2008 júniusában adták ki, azóta több, mint 400 millió példányt adtak el a sorozatból, 67 nyelven összesen. Az utolsó négy kötet egymás után állította fel a "leggyorsabban elkelő könyvek" rekordját a történelemben. (Forrás: Wikipédia)

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.05.15 14:09
Amikor az üzleti élet komplex világában a könyvelési ismeretek elsajátítása a cél, akkor a választot...
laskainelli  |  2024.05.13 10:28
Előfordul, hogy valaki nem látja tisztán, hogy benne maradjon-e a kapcsolatában, vagy inkább kilépje...
hrdoktor  |  2024.05.13 06:37
Valljuk be, szinte mindannyiunkkal előfordul, hogy irodai munkavégzés közben vagy céges értekezletek...
coachco  |  2024.05.07 19:25
Szeretem a falvakat! Persze nem mindegyik idilli, vannak szomorú falvak is. [...] Bővebben!
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem