22 °C Budapest

Tűz, víz, betörő: mitől féljünk a legjobban?

2011. június 24. 16:02

Tűz, betörés, árvíz, beázás, villámcsapás fenyegeti értékeinket, a védekezés viszont nem olcsó mulatság. A természet vagy az ember tud nagyobb kárt okozni, villámhárítóra vagy új zárakra érdemes költenünk? A különböző káresemények bekövetkezésének gyakoriságát ismerve mérlegelhetjük, hogy mi ellen érdemes védekeznünk.

Tűz, betörés, árvíz, beázás, villámcsapás fenyegeti értékeinket, a védekezés viszont nem olcsó mulatság. A természet vagy az ember tud nagyobb kárt okozni, villámhárítóra vagy új zárakra érdemes költenünk? A különböző káresemények bekövetkezésének gyakoriságát ismerve mérlegelhetjük, hogy mi ellen érdemes védekeznünk.

A Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) adatai szerint a környezeti károk közül 2010-ben a vihar okozta a legtöbb kárt: Magyarországon összesen kétszázezer bejelentett viharkárt regisztráltak a biztosítók a nyári időszakban. A magyarországi biztosítási piacon évről évre egyre nagyobb kárt okoznak a természeti csapások: van olyan biztosító, amely a 2010-es "viharszezonban" 12 milliárd forintot fizetett ki ügyfeleinek. A káresemények 58 százaléka valamilyen meteorológiai okra vezethető vissza.>>folytatás>>


A viharok okozta károk után második helyen a vízkár szerepel. Az AEGON biztosító adatai szerint 31 százalékát teszik ki ezek az események az összes bejelentésnek. Betörések és lopások következtében ehhez képest csak 3,5 százalékban kerül biztosítási összeg kifizetésre. A tűzkárok száma ennél is elenyészőbb, az esetek csupán 0,9 százaléka ilyen jellegű.

 


A természeti erők ellen nehéz védekezni, vihar esetén otthonunkban lévő elektronikai eszközök áramtalanításával viszont megelőzhetjük azok károsodását. Minden évben megsokszorozódik a betörések száma a nyári szabadságok idején. Százszázalékos biztonság nem létezik, de néhány óvintézkedéssel megnehezíthetjük a betörők dolgát.

9+1 praktikus tanács, amivel csökkenthető a betörés kockázata


A betörés és a viharkárok mellett a tűzesetek okozzák a legtöbb kárt a magyar ingatlanokban. A legtöbb tűzesetet figyelmetlenség okozza, amelyek könnyen kivédhetőek lennének nagyobb odafigyeléssel. A tűzhelyen felejtett zsiradék például az egyik leggyakoribb oka a lakástüzeknek az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának adatai szerint.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Magyarországon közel 20 ezer esetben riasztják a tűzoltókat évente, ebből 6 ezer alkalommal lakóházban keletkezett tűzet kell eloltaniuk. Családok teljes vagyona tud odaveszni egy nagyobb tűzben. Számosságát tekintve tehát nem jelentős, de a legnagyobb károk a tűzek során keletkezhetnek.

 

 

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 20. 12:00
A Media1 legújabb podcast adásában részletesen bemutatjuk a kínai média és cenzúra rendszerét és a K...
Holdblog  |  2024. május 20. 08:32
Még a héten megszületik a döntés a spot Ethereum ETF-ekről, a piac pesszimista. Nehéz nem politikai...
Bankmonitor  |  2024. május 20. 07:58
Megjelent az MNB Lakáspiaci jelentésének legfrissebb, 2024. májusi kiadványa. A dokumentumban a jegy...
Buxelliott  |  2024. május 19. 16:40
A múlt héten az előrejelzésnek megfelelően megérkezett a várt esés, mely nagyságrendben már elérte a...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem