Megint mi történik a Közel-Keleten? Robbanások voltak Iránban, újra fellángol a harc?

Pénzcentrum/MTI2024. április 19. 07:50

Robbanások hallatszottak az iráni Iszfahán városból, de a perzsa állam tisztviselői szerint nem történt légicsapás.

Péntek kora hajnalban robbanások hallatszottak Irán középső részén, amelyeket izraeli rakéták okozhattak - erről számolt be több hírforrás is mára virradóra. A szakértők szerint Izrael a légicsapásokkal azt az iráni támadást torolták meg, amelyet a perzsa állam még a múlt hét végén intézett ellenük.

A New York Times iráni forrásai szerint azonban semmilyen légicsapás nem történt, a robbanásokat pedig azért lehetett hallani, mert az ország légvédelme működésbe lépett. Mint elmondták, drónokat valóban megsemmisített a légvédelem, de komolyabb atrocitás nem történt, és egyelőre áldozatokról sem szánoltak be.

Egy iráni parancsnok az IRNA állami hírügynökségnek  reggel úgy nyilatkozott, hogy az incidensben semmilyen kár nem keletkezett. Az országban a hajnali órákban korlátozták a légi közlekedést, de reggel bejelentették, hogy ezeket az intézkedéseket feloldották.

Iszfahán stratégiai városnak számít, ahol katonai bázisok találhatók, nukleáris kutatási és fejlesztési központok, és a hadsereg elitegységének, a Forradalmi Gárdának is ott van a támaszpontja. Iszfahán tartomány számos iráni nukleáris létesítménynek ad otthont, köztük a natanzi atomkutató-központnak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Izraelben nem változtatták meg péntek reggel a polgári védelmi előírásokat. Irán a hétvégén drón- és rakétatámadást intézett Izrael ellen, megtorlásul amiatt, hogy Izraelnek tulajdonított rakétacsapás érte damaszkuszi külképviseletét. A támadóeszközök nagy részét a levegőben megsemmisítették, lényegi károkat nem okoztak. Izrael ezt követően többször jelezte, hogy nem hagyja válasz nélkül az iráni akciót. Ebrahim Raiszi iráni elnök a teheráni műveletet követően arra figyelmeztette Izraelt, hogy ha megtorlásként a területére támad, "kemény válaszra" kell számítania.

Címkék:
robbanás, világ, izrael, irán, háború, Közel-Kelet,