Egyre több ilyen termék fogja ellepni az Aldi, Lidl üzleteit: sok vásárló örülhet, régóta várnak erre

Pénzcentrum2024. március 4. 12:15

A Wakker Dier állatvédő szervezet szerint több Hollandiában működő szupermarketlánc, köztük az Aldi, a Dirk, a Lidl és a Plus is vállalta, hogy 2030-ra az eladott fehérjetermékek 60%-a növényi alapú lesz, elősegítve ezzel az egészségesebb táplálkozást és támogatva azokat, akik kevesebb húst kívánnak fogyasztani - jelentette a nltimes.nl. .

A Wakker Dier állatvédő szervezet szombaton bejelentette, hogy az Aldi, a Dirk, a Lidl és a Plus szupermarketláncok ambiciózus vállalásokat tettek annak érdekében, hogy bővítsék növényi alapú termékeik kínálatát. Ezzel így összesen már hét kiskereskedelmi lánc csatlakozott a "több növényi alapú fehérjére való átállás célkitűzéséhez".

Ezek a vállalatok kötelezettséget vállaltak arra, hogy 2030-ra fehérjetartalmú termékeik legalább 60%-a növényi eredetű lesz. Jelenleg Hollandia lakosságának fehérjebevitelének csak 40%-a származik növényi forrásból. A szupermarketek ezzel hozzájárulnak ahhoz, hogy az emberek könnyebben csökkenthessék húsbevitelüket.

A Wakker Dier képviselője szerint a szupermarketeknek több módszer áll rendelkezésükre a növényi alapú termékek népszerűsítésére. Ezek között szerepelhet a termékek előnyös elhelyezése a boltokban, egy változatos kínálat megteremtése és az akciós ajánlatok gyakoribb megjelenése. A láncok egyébként azt is ígérték, hogy évente jelentést tesznek előrehaladásukról. A Wakker Dier emlékeztetett arra is, hogy az Egészségügyi Tanács nemrégiben megállapította: egy olyan étrend, amely 60%-ban növényi fehérjéket tartalmaz, javíthatja a lakosság egészségét.

Címkék:
vásárlás, bevásárlás, világ, növény, fehérje,