Börtönre ítélnék egy termékbemutató szervezőjét

Pénzcentrum2019. június 26. 09:00

A Tatabányai Járási Ügyészség négyrendbeli kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy férfival szemben, aki termékbemutatók során csapta be a sértetteket.

A vádirat szerint a vádlott egy Kft. vezető tisztségviselőjeként szervezett termékbemutatókat. Ezeken jellemzően idős korú sértettek részére egészségi állapotuk javítását célzó termékeket (gyapjútakaró, lábstimulátor, légtisztító, pulzáló mágnesterápiás készülék, mágnesterápiás matrac) értékesítettek - írja a hvg.hu az ügyészség közleménye alapján.

A vádlott, illetve utasításainak megfelelően a termékbemutatók során a lehetséges vevőkkel kommunikáló, a vádlott megbízása alapján eljáró személyek a sértetteknek azt mondták, hogy nyolc napon belül elállhatnak a szerződéstől, de ez nem volt igaz. Amikor néhányan visszavitték a termékeket a Kft. tatai székhelyére, ott olyan átadás-átvételi jegyzőkönyvet vettek fel, amelyben arról biztosították a sértetteket, hogy a visszavett termékek "bevizsgálását" követően, az ellenértéküket 30 napon belül a sértettek számláira visszautalják. Az ígéretből nem lett semmi, a sértettek egy fillért sem kaptak vissza, majd a vádlott, illetve a gazdasági társaság elérhetetlenné vált.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat -amennyiben a bűncselekmények elkövetését előkészítő ülésen beismeri - 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélje. Az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság a vádlottat 380 ezer forint vagyonelkobzásra is ítélje.

Címkék:
vásárlás, termékbemutató, átverés, börtön, bíróság, ügyészség, idősek,