Elképesztő bejelentést tett az Adidas: euró százmilliókat osztanak szét a világbotrány után

Pénzcentrum2024. április 17. 14:16

Kiheverte a Kanye Westtel való szakítást az Adidas, amit a 2024-re tervezett pénzügyi adatok is tükröznek. Eszerint a cég idénre mintegy 700 millió eurós nyereséget vár.

Optimista a kilátásait illetően az Adidas, a márkának úgy tűnik sikerült kihevernie a Kanye West rapperrel való szakítást. A cég 700 millió eurós nyereséget vár 2024-re, ami jelentős javulást jelenthet a korábbi, szinte példátlan veszteséges időszakhoz képest - írja a BBC.

A nemrég megjelent pénzügyi adatok szerint az Adidas 200 millió euróval magasabb nyereséget vár, mint amit eredetileg előre jeleztek. Ez részben annak köszönhető, hogy az első negyedév jobban alakult a vártnál, amiben szerepet játszott egy 336 millió eurós működési nyereség.

A cég közölte továbbá azt is, hogy további 150 millió euróért értékesítettek Yeezy termékeket (Kanye West márkája) a negyedév során, ami körülbelül 50 millió euró nyereséget eredményezett. Az Adidas egyébként azt tervezi, hogy eladja a Yeezy-készletének fennmaradó részét, amiből mindösszesen 200 millió euró bevételt vár az év folyamán.

A vállalat korábban ígéretet tett arra, hogy az eladásokból származó bevétel egy részét jótékony célokra fordítja, így 2022 novemberében szerződést bontott Westtel annak antiszemita megnyilvánulásai miatt.

Címkék:
gazdaság, pénzügy, márka, bevétel, mérleg, gazdasági sokkhatás,