A hőmérséklet ingadozásához alkalmazkodó ruhadarabokat dob piacra a Mango

Pénzcentrum2024. március 13. 14:15

A spanyol Mango divatmárka az éghajlatváltozás hatásaira reagálva olyan ruházati darabokat fejleszt, amelyek alkalmazkodnak a hőmérséklet ingadozásaihoz. A cég rugalmas ellátási láncot épített ki és mesterséges intelligencia alkalmazása révén igyekszik igazodni az új piaci igényekhez - tudósított a Reuters.

A Mango újító módon igyekszik megfelelni az éghajlatváltozás ruházkodásra gyakorolt hatásainak. Toni Ruiz, a cég vezérigazgatója szerint a divatiparnak alkalmazkodnia kell az egyre kevésbé szezonális jellegű időjáráshoz, olyan ruhadarabokat fejlesztve, amelyek képesek megfelelni a hőmérséklet ingadozásainak. Ez a változás arra ösztönzi a céget, hogy olyan termékeket gyártson, amelyek átmeneti időszakokra is alkalmasak.

A vállalat beszerzési stratégiája is alkalmazkodott az új piaci igényekhez. A trendfüggő termékeket európai gyártóktól veszik, míg a funkcionálisabb darabokat Ázsiából szerzik be. 2023 végére a Mango világszerte mintegy 3000 gyárból álló beszállítói hálózatot épített ki, amelyek leginkább Kínában, Törökországban és Európában találhatók. A Mango az ellátási lánc rugalmasságának köszönhetően volt képes kezelni a Vörös-tengeren adódó szállítási nehézségeket is.

A technológiai fejlődés is központi szerepet játszik a Mango stratégiájában. A cég mesterséges intelligenciát használ a trendek nyomon követésére és adatelemzésre, valamint saját AI-platformot fejlesztett ki a tervezők képzésére - már több mint 20 ruhadarabot hoztak létre az AI segítségével. Ruiz hangsúlyozza, hogy az AI kulcsfontosságú eszközt jelenthet, ha meg akarjuk érteni, hogy mi zajlik a globális divatiparban.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A cég folyamatosan bővíti üzleteinek számát és fejleszti technológiáját annak érdekében, hogy megfeleljen az állandóan változó piaci igényeknek, és hogy hozzájárulhasson a fenntarthatósághoz az éghajlatváltozás tekintetében

tette hozzá Toni Ruiz, a Mango vezérigazgatója.

Címkék:
vásárlás, vállalat, klímaváltozás, ruházat, ruhavásárlás, fast fashion, szezonális,