El sem hiszed, mire készül a Müller drogérialánc: hihetetlen, erre a lépésre kevesen számítottak tőlük

Pénzcentrum2024. március 1. 18:33

A SWIETELSKY Magyarország Kft. által, a budapesti Váci utcában épülő, 8500 négyzetméteres új üzletház és 40 nagyméretű bérlakás kivitelezése feszített tempóban zajlik, ahol a szerkezetépítési munkák mellett már a belső terek kialakítása is elkezdődött - írta meg a Magyar Építők.

A budapesti Váci utcában intenzív munkálatok zajlanak egy új üzletház és 40 nagyméretű bérlakás építése kapcsán. A SWIETELSKY Magyarország Kft. által végzett projekt, amely 8500 négyzetméteren nyújt majd helyet kereskedelmi és lakóegységeknek, mindössze másfél év alatt kerül megvalósításra.

Az építkezés helyszíne a Váci utca és a Régi posta utca sarkán található, ahol korábban a Fontana Divatház állt. A beruházást a Müller cég magyarországi leányvállalata finanszírozza, amely Európa-szerte több mint 750 drogériaüzlettel rendelkezik. Az Óbuda Group vállalta a projekt lebonyolítói és műszaki ellenőri feladatait.

A tervek szerint az új épület nem csak kereskedelmi szempontból lesz jelentős, hanem lakhatási lehetőséget is biztosít majd. A föld alatti két szinten mélygarázst alakítanak ki, míg a föld feletti részen kiskereskedelmi egységek és bérlakások kapnak helyet.

A Müller új üzlete is itt nyílik majd meg.

A szerkezetépítési munkák 2022 novemberében kezdődtek el, és már március végére elkészül az épület vasbeton szerkezete. A mély- és magasépítési munkálatok során először a mélygarázs alaplemezeit és vízzáró szigetelését hajtották végre, majd az emeletek építése következett.

Az épület tervezésekor figyelembe vették az előző struktúra egyes elemeit is; például az egykori Fontana-ház lépcsőházát integrálták az új gépészeti toronyba. Az új épület és a szomszédos hotel közötti kapcsolatot előregyártott vasbeton falakkal oldották meg.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az építkezés ütemezése rendkívül szoros: miközben az emeleteken még folyamatban vannak a szerkezetépítési munkák, addigra a földszinten már belső terek kialakítása zajlik. Ez olyan komplex logisztikai feladatokat ró a kivitelezőkre, mint például az anyagellátás biztosítása egy zsúfolt sétálóutcán keresztül.

A projekt sikere nem csak az épület funkcionális és esztétikai jellemzőiben mutatkozik majd meg, hanem abban is, hogy milyen hatékonyan kezelik az ilyen típusú városi fejlesztésekre jellemző logisztikai és tervezési kihívásokat.

Címlapkép forrása: Róka László/ MTI/MTVA

Címkék:
vásárlás, felújítás, Budapest, bérlakás, projekt, müller,