Súlyos támadás érte a magyar Pepcót: nagy a baj, milliárdok tűntek el a cégtől

Pénzcentrum2024. február 29. 09:05

Hackertámadás érte a Pepco magyarországi üzletágát, aminek következtében a cég mintegy 15 millió eurót veszített. Egyelőre úgy tűnik, hogy a támadás vevői, beszállítói vagy személyzeti információkat és adatot nem érintett.

Óriási, nagyjából 15 millió eurós (nagyjából 5,9 milliárd forint) kár érte a Pepco magyarországi üzletágát egy hackertámadás következtében - számolt be a hírről a Reuters. A vállalat közlése szerint egyelőre nem tudni, hogy az adathalász támadás révén ellopott pénzek visszaszerezhetők-e, ugyanakkor az ügyben az üzletlánc felvette a kapcsolatot a banki partnereivel és a rendőrséggel is.

A támadás vevői, beszállítói vagy személyzeti információt és adatot egyelőre úgy tűnik, hogy nem ért támadás.

A Pepco felhívta a figyelmet arra, hogy nagyon komolyan veszik a pénzügyi ellenőrzéseket és a kiberbiztonságot, ezért jelenleg csoportszinten felülvizsgálják a rendszereket, hogy az üzletet erősebben biztosítsák a jövőben.

A Reuters cikke megjegyzi, a Pepcónak Magyarországon 248 üzlete van, és átszámítva 1,9 milliárd euró (csaknem 747,3 milliárd forint) volt az első negyedéves árbevétele.

Címkék:
vásárlás, rendőrség, lopás, veszteség, üzletlánc, támadás, pepco,