Óriási gagyigyárat fülelt le a NAV: jó, hogy ezekből a termékekből nem vásárolt senki

Pénzcentrum2023. december 28. 17:03

Bögrék, párnák és kulcstartók alatt roskadoztak egy olyan egri üzlet polcai, amiben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei váratlan ellenőrzést tartottak.

Bögrék, párnák és kulcstartók alatt roskadoztak egy olyan egri üzlet polcai, amiben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei váratlan ellenőrzést tartottak. Több mint háromezer darab olyan terméket foglaltak le, melyeken védjegyoltalom alatt álló feliratok és logók voltak - közölte a NAV.

A pénzügyőrök egy Heves vármegyei üzlet portékáit vették szemügyre december közepén. Az eladásra kínált ajándéktárgyak hamar megbuktak az ellenőrzésen. Az áruk mindegyikén autómárkák feliratai és logói (Mitsubishi, Skoda, Alfa Romeo, Volvo, Nissan, Honda stb.) voltak. Az ajándéktárgyakat a márkák jogosulti képviselői is szemügyre vették és megállapították, hogy azok mindegyike hamisítvány és a védjegyek tulajdonosainak engedélye nélkül hozták forgalomba. 

A pénzügyőrök összesen 3098 darab hamis terméket foglaltak le, amivel közel 15 millió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. Az egyenruhások iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak.

A NAV kiemelt feladata, hogy kiszűrje a hamis termékeket a piacról, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségügyi kockázatot is jelenthetnek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Címlapkép: NAV

Címkék:
vásárlás, NAV, hamisítás, hamis, üzlet, vámhivatal,