Ezek az utolsó napok: még megvehetjük a szilveszteri virslit SZÉP-kártyával

Pénzcentrum2023. december 27. 12:32

Szilveszterkor minden évben megugrik az érdeklődés a virslik és az alkoholos italok, különösen a pezsgők iránt. A népszerű termékekből idén sem lesz hiány az Auchan áruházakban. A kötelező szilveszteri finomságokat december 31-én egészen 16 óráig lehet beszerezni tőlük. Az élelmiszereket még SZÉP-kártyával is fizethetjük, ami januártól viszont már csak meleg ételekre lesz érvényes a jogszabályi előírások értelmében.

A virsli nem véletlenül lett szilveszteri étel, hiszen pár perc alatt könnyen elkészíthető és magában is fogyasztható, de tökéletesen passzol a salátákhoz, illetve többféle vendégváró falatot is készíthetünk belőle, például leveles tésztába töltve.

Az áruház egész évben több fajta baromfi-, sertés-, borjúvirslit tart a kínálatában, az elmúlt évek tapasztalatai alapján szilveszterkor is ezeket a bevált termékeket keresik a vásárlók. A vásárlók szerint azonban még mindig a sertésvirsli a legnépszerűbb, amelyből egész évben elérhető a 180, 200, 2*200, 400 és az 500 grammos kiszerelés, szilveszterkor viszont a 800 grammos nagy kiszerelés a legkeresettebb. 

A virsli mellett az újévi ünneplés fontos eleme a koccintás, amikor leggyakrabban pezsgőt vagy habzóbort töltünk a hosszú nyakú poharakba. Közel 320-féle akciós alkoholos ital lesz elérherhető. Még mindig az édes pezsgőket viszik a legtöbben, de folyamatosan nő a száraz pezsgők és a valódi champagne-ok iránti kereslet, illetve ilyenkor megugrik a gyermek pezsgők forgalma is. A pezsgők ára 599 és 35 000 forint között mozog, ami – az átlag élelmiszer-áremelkedéshez képest kevésbé – átlagosan 10%-kal nőtt tavalyhoz képest. Érdemes észben tartani, hogy SZÉP-kártyával már csak az év utolsó napján fizethetünk hideg élelemért, januártól ez már csak meleg ételekre lesz érvényes.

Címkék:
vásárlás, auchan, alkohol, sertés, baromfi, virsli, szilveszter, pezsgő, újév, kiszerelés, vásárlók, italok,