Kiderült a magyar boltok legfrissebb terve: nagy gondban lehet, aki december 24-én még vásárolni akar

Pénzcentrum2023. november 26. 10:30

Mérlegelik a lehetőségeiket a hazai üzletláncok a december 24-i zárvatartással kapcsolatban. Neubauer Katalin, a Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára arról beszélt, ahhoz, hogy a kereskedelmi szektor kompletten bezárjon, a törvény erejére lenne szükség, "ez így az idei évben biztos, hogy nem lesz egyszerű". Hangsúlyozta, aki 24-én még vásárolni szeretne, tájékozódjon, nyitva van-e a kedvenc boltja.

Mindenki mérlegeli a lehetőségeit, 365 ezer dolgozó van a kiskereskedelemben, zömében nők, családanyák, édesanyák, nagymamák, akikre otthon lenne szükség december 24-én, de ahhoz, hogy a kereskedelmi szektor kompletten bezárjon, a törvény erejére lenne szükség - mondta az ATV-ben Neubauer Katalin, a Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Mint hozzátette, "ez így az idei évben biztos, hogy nem lesz egyszerű", és nagyon fontos azt is hangsúlyozni, hogy mindenki tájékozódjon, hogy az, ahova aznap majd vásárolni szeretne menni, nyitva lesz-e.

Előző napokban, aki zárva lesz, természetesen majd hosszított nyitva tartással üzemel, de okoz majd nehézséget aznap bevásárolni, az előre gondolkodás, gondoskodás lehetne esetleg egy fő célkitűzés idén úgy a vásárlóknak, mint a kereskedőknek is

- fogalmazott. Mint kifejtette, azoknál üzletláncoknál sem feltétlenül lesz bérkiesés, amelyek december 24-ére munkaszüneti napott hirdettek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Van, aki ezt a saját kollégáinak tulajdonképpen odaadja egy plusz szabadnapként, tehát ez gyakorlatilag rá van bízva a vállalatokra, attól függően, hogy milyen a hangulat a vállalatnál, mert nagyon sok dolgozó annyira leterhelt már most a 11. hónap végén is, hogy ez az ajándéknap, úgy gondoljuk, hogy emberileg mindenféleképpen járhat. De ez is egy nagyon sok oldalról vizsgálandó dolog, amit érdemes lesz majd előtte és utána is alaposan átbeszélni

- mondta.

Címkék:
vásárlás, karacsony, kiskereskedelem, kereskedelem, törvény, december, boltzár, dolgozó, december 24, boltbezárás,