Bekopogott a kemény valóság: a magyarok majdnem fele már csak azt veszi a boltban, amit nagyon muszáj

Pénzcentrum2023. október 2. 08:45

Egy felmérésből kiderült, hogy a kitöltő magyarok 19 százalékának már a legalapvetőbb szükségletek finanszírozása is gondot jelent, további 28 százalék pedig már csak azt veszi meg, amit muszáj. Hasonlóan látja a Spar ügyvezető igazgatója is: a boltlánc adatai szerint egyre kevesebbet vásárolnak az emberek, egyre olcsóbban.

Egy felmérés szerint a kitöltő magyarok 19 százaléka mondta azt, már a legalapvetőbb dolgokat is nehéz megvennie. További 28 százalék pedig azt állította: csak azt veszi meg, amit feltétlenül szükséges. A válaszadók csaknem fele érzi úgy, a pénzügyi helyzete folyamatosan romlik. Az is kiderül, hogy 10-ből 9-en visszavettek a költéseikből.

Az rtl.hu szerint hasonlóképp látja Heiszler Gabriella, a Spar Magyarország ügyvezető igazgatója is, aki a közgazdász vándorgyűlésen arról beszélt, kevesebbet vásárolnak az emberek, és akkor sem a márkás termékeket, hanem azt, ami olcsó, boltot is az árak alapján választanak.

Korábban az egyik első helyen az volt, hogy mindent megkapok egy helyen meg útközben van, gyorsan elérem. Ezeket a szempontokat most mindenki elfelejtette, a legfontosabb az ár, ár, ár

- fogalmazott. A pénzügyminisztérium adatai szerint tavalyhoz viszonyítva augusztusban is csökkent az áfabevétel.

Címkék:
vásárlás, spórolás, szegénység, megtakarítás, drágulás, infláció, bevásárlás, spar magyarország,