Nem várják ki a magyar vásárlók a Black Fridayt: ilyen cuccokat vásárolnak össze az őszre

Pénzcentrum2023. szeptember 26. 11:58

Egyre inkább érdeklődnek a magyarok a klasszikus őszi termékek iránt, derül ki az egyik hazai árösszehasonlító portál adataiból. Ezek arról árulkodnak, hogy a hazai fogyasztók aktívan készülnek az őszre: a múlt héthez képest esernyők, esőkabátok, túrazsákok és mesterséges gyep kerültek az érdeklődés fókuszába.

Az őszi szezon tipikus kategóriái a túrázás és a kertgondozás, valamint az ezekhez kapcsolódó eszközök és öltözékek. A magyar felhasználók kétszer annyit kerestek kerti kutakra, és 50%-kal többet mesterséges gyepre – ami arra enged következtetni, hogy a kertgondozás ismét előtérbe került. Külön érdekesség, hogy két héttel korábban már házszámokat kutattak: 14-szer többet kerestek ezekre, mint korábban – nagy eséllyel a gondos, takaros udvarhoz akartak megfelelő stílusút találni.

A nyári, verőfényes napsütést lassan az esőzés váltja, és erre is igyekeznek felkészülni a hazai fogyasztók. Közel 75%-kal ugrott meg az érdeklődés az esernyők és 70%-kal az esőkabátok iránt. A kellemes őszi túrázáshoz, kiránduláshoz kereshetnek az emberek megfelelő kellékeket, ugyanis biciklizésre alkalmas cipőket, valamint túrazsákokat majdnem 55%-kal többet kutattak. A rövidülő nappalok és a késő délutánba nyúló kirándulások segédeszköze lehet a zseblámpa is, ami 40%-kal jobban foglalkoztatta őket.

A hőmérséklet fokozatos visszaesésével az évszaknak megfelelő keresések, érdeklődések is felbukkannak, ahogy a magyarok ezekhez igazodva tervezik meg hétköznapjaikat. Az Árukereső.hu kiváló lehetőséget kínál ilyenkor is, ugyanis a jelenlegi gazdasági helyzetben a kisebb értékű tárgyaktól a komolyabb berendezésekig mindent megtalálhatnak azok a tudatos fogyasztók, akik a lehető legjobb áron szeretnének felkészülni az őszre - közölte a cég.

Címkék:
vásárlás, eső, ősz, kiskereskedelem, e-kereskedelem, fogyasztás, magyar, termék, fogyasztók, árukereső,