Ezt rengeteg szülő elrontja sulikezdésnél: ha ilyen táskát vesznek a gyereknek, nagy hibát vétenek

Pénzcentrum2023. augusztus 22. 11:47

Tartósság, sokoldalúság, dizájn, funkcionalitás, de mindenekelőtt a gyermek egészségének védelme a tanszerek cipelése során – csak néhány azon szempontok közül, amelyek a tanévkezdés időszakában a legnagyobb fejtörést okozzák a szülőknek az iskolatáska kiválasztása során. Nem elég ugyanis csak leemelni egyet a polcról, hiszen a kisiskolások ízlésére éppúgy tekintettel kell lenni ilyenkor, mint a helyes testtartás és súlyelosztás biztosítására.

A svéd outdoor márka, a Fjällräven összegyűjtötte, hogy mik jellemzik a tökéletes iskolatáskát.

Már augusztus van, de a gyerek iskolai felszerelése még nem áll katonás rendben az íróasztala mellett? Aggodalomra semmi ok, hiszen van még idő mindent beszerezni. Érdemes kellő figyelmet fordítani az iskolai felszerelesésekre, hiszen a gyerekek is nagyobb kedvvel vágnak neki az új tanévnek, ha divatos, a stílusukhoz illő tanszerek, valamint kiegészítők állnak rendelkezésükre. Természetesen az sem mindegy, hogy milyen a vonalas füzet borítója, vagy a színesceruza-készlet keménysége, de a vidám iskolakezdés nem ezekben, hanem a kiegészítőkben rejlik.

Az iskolatáskáknak ma már számtalan dolognak kell megfelelniük. A tökéletes kiválasztásakor először a megfelelő méretet érdemes meghatározni. Mennyi tankönyvet és füzetet kell napról napra az iskolába vinni, valamint lesznek-e olyan különórák, amik plusz helyet igényelhetnek a táskában? A tartósság és a praktikum – külső, belső rekeszek – sem elhanyagolhatóak, azonban van még két nagyon fontos szempont.

Az első a kényelem, amibe beletartozik a megfelelő súlyeloszlás és az ergonomikus kialakítás, hogy az iskolatáska cipelése ne okozzon hát-, derék- vagy gerincproblémákat, a második pedig a stílus. Utóbbi elsősorban a diákok számára jelent döntő tényezőt, hiszen ők fogják hordani. Jól látszik tehát, milyen sok mindennek kell együtt állnia ahhoz, hogy a szülők és a gyerekek is elégedettek legyen az új iskolatáskával.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Lehetnek persze olyan élethelyzetek – egyetemi tanulmányok, iskola és otthon közötti ingázás vagy csupán nagyobb helyigény -, amikor tágasabb belső térre, több zsebre, párnázott laptop tároló rekeszre van szükség, de fontos marad a dizájn, a tartósság és a többfunkciós használat.

Az iskolai időszakban talán még fontosabb, hogy a gyerekek, kortól függetlenül minél több időt töltsenek a szabadban, hiszen a természetjárás nem csupán élményekkel gazdagít, de csökkenti a felgyülemlett stresszt és segít összerendezni a gondolatokat. Egy családi kirándulás továbbá kiválóan támogatja a szülő-gyermek közti kapcsolatot, még a munkával, tanulással töltött hétköznapok forgatagában is. Egy jó táska az iskolán túl, az ilyen outdoor kalandok során is kiválóan használható. 

Címkék:
vásárlás, gyerekek, iskola, iskolakezdés, iskolatáska, szülő, táska, gyermekek, sulikezdés, tolltartó,